Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президенти України та Росії можуть зустрітися у Ватикані

Володимир Зеленський заявив, що зустріч із Володимиром Путіним обов’язково відбудеться. Він хоче організувати її у Ватикані

«Святий Престол міг би стати ідеальним місцем для розмов про мир на Донбасі», — сказав президент в інтерв’ю la Repubblica, повідомляє пресслужба ОП.

«Святий Престол — це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття», — відзначив Зеленський.

За словами українського лідера, Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів.

Посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає нашим спробам домовитись, переконаний Зеленський.

«Звичайно, місце зустрічі має викликати довіру обох сторін. Тоді це буде ефективно, і ми дійсно зможемо говорити по суті», — резюмував він.

Читайте також: У Раді розповіли, кого в Україні можна вважати олігархом

Схожі новини