Передплата 2024 «Добра кухня»

«Полізли на Донбас Турчинов і вся банда... Добре, що є Путін, може, усіх не доб’ють»

«Ватна» викладачка Харківської державної академії культури Наталія Сємейкіна захищає президента країни-агресора

Висловлювання доцента і викладачки Харківської державної академії культури Наталії Сємейкіної викликали обурення у користувачів соцмережі. Вона заявила, що президент Р Ф Володимир Путін відправив війська до України нібито для захисту російськомовних. Педагог написала про це у коментарях до публікації співробітниці благодійного фонду «Харків з тобою» Олени Рофе у Фейсбуці.

Один з дописів був та­кий: «Одні вважають, що Путін лізе в Україну, бо тут є російськомовні, а не було б росій­ськомовних — не ліз би. Другі вва­жають, що Путін лізе в Україну, бо тут утискають російськомовних, а не утискали б — не ліз би». До об­говорення долучилася і Сємейкі­на. Вона у коментарях назвала такі міркування автора «випєндрьо­жем» і поділилася своєю думкою щодо війни. «А куди лізуть неро­сійськомовні… Полізли на Донбас Турчинов і вся банда. У мене там повно студентів, які пишуть прав­ду. Добре, що є Путін, може, усіх не доб’ють», — написала вона.

Олена Рофе нагадала до­центці, що після розвалу СРСР і відновлення Україною незалеж­ності в 1991 році Донецька і Лу­ганська області повністю уві­йшли до складу держави. «Це українські території, про що було, зокрема, зазначено і в Бу­дапештському договорі. Якщо хтось туди й „поліз“, то це саме російські війська, які порушили державні кордони і всі можли­ві міжнародні угоди. А точніше, війська окупували частину До­нецької, Луганської областей та Крим», — відповіла вона.

Перекладач і журналіст Олександр Михельсон так від­реагував на допис харківської доцентки: «Два види «корисних ідіотів» для Кремля:

1. Вважають, що Путін лізе в Україну, бо тут є російськомов­ні, а не було б російськомовних — не ліз би.

2. Вважають, що Путін лізе в Україну, бо тут утискають росій­ськомовних, а не утискали б — не ліз би.

Яким кретином треба бути, щоб і в 2021 році вірити, що Пу­тін лізе в Україну через «права російськомовних», я не знаю… Але такі кретини є".

Схожі новини