Передплата 2024 «Добрий господар»

росія втратила на Харківщині за два місяці майже увесь особовий склад, — ОТУ «Харків»

  • 10.07.2024, 17:15
  • 320

За два місяці наступу на Харківщину армія рф втратила понад 90% особового складу

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це розповів начальник штабу — заступник командира ОТУ «Харків» полковник Віктор Солімчук.

Він зауважив, що російська армія залучила 10 350 осіб до наступальних дій у прикордонних районах Харківщини, які розпочалися два місяці тому.

Станом на початок липня рф втратила 2939 осіб вбитими та 6509 пораненими на Харківському напрямку. Ще 45 окупантів здалися у полон.

«Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%», — пояснив Солімчук.

За цей період загарбники вже втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади та «сточили» 83-й, 157-й танковий полки.

Також 83-тя десантно-штурмова бригада постійно зазнає втрат, інколи втрачаючи по кількадесят осіб на добу, що підтверджують як полонені, так і радіоперехоплення.

В ОТУ «Харків» розповіли, що, зважаючи на величезні втрати, командування російських окупаційних військ вимушене знімати підрозділи з інших напрямків, вводити резерви, залучати так звані добровольчі православні комуно-фашистські бригади. Одна з таких має ім'я Олександра Невського.

Водночас у ЗСУ наголосили, що російські війська все ще мають досить серйозний наступальний потенціал. Противник здійснює перегрупування, відновлює свої сили та логістику, готує штурмові групи в тилу.

«Ми усвідомлюємо потужність окупаційних військ, розуміємо їхні наміри. Наші воїни, артилерія та дрони вносять суттєві та відчутні корективи у плани ворога. Всі його спроби наростити зусилля та розширити зону контролю — успіху не мають. По всій лінії державного кордону та фронту ми будемо й надалі знищувати окупантів, руйнуючи їхні загарбницькі плани», — додав Солімчук.

За даними медіа, українські захисники раніше розгромили елітну російську 83-тю повітряно-десантну бригаду у Вовчанську Харківської області.

Схожі новини