Передплата 2024 «Добрий господар»

Підтримка Революції Гідності у парламенті бісить п’яту колону Кремля  

Верховна Рада ухвалила постанову, в якій Майдан названо “одним із ключових моментів українського державотворення”

В Україні вшановують пам’ять розстріляних у лютому 2014 року учасників Революції Гідності. Поминальні свічки по жертвах диктаторського режиму Януковича запалили по всій країні. А напередодні Верховна Рада ухвалила постанову, в якій Майдан названо «одним із ключових моментів українського державотворення», подією, яка була «виразником національної ідеї свободи».

У цьому документі із 10 пунктів, зокрема, сказано: «Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір — бути частиною Європи. Герої Небесної Сотні — українці та іноземці, віддали життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Пам’ять про їхній героїчний чин є частиною історії національного державотворення».

У постанові міститься заклик ефективно розслідувати злочини, вчинені під час Майдану, притягнути до відповідальності винуватців смерті мирних громадян — «зволікання в цьому питанні недопустиме, бо непокаране зло зростає».

За згадану постанову проголосувало 295 народних депутатів. Жодного голосу «за» прогнозовано не дали в «Опозиційній платформі — За життя». У «Слузі народу» утрималися від підтримки два одіозні Євгени. Брагар — той, що виступав на захист російської музики у транспорті і пропонував українцям для сплати комунальних рахунків продавати породистих собак. Солідарний із Брагаром був його тезко Шевченко, який часто світиться в ефірах російських пропагандистських телеканалів. А проти ухвалення постанови виступав «слуга» Максим Бужанський. Закликаючи зняти з розгляду цю постанову як таку, що начебто розколює країну, повторював кремлівські тези про «державний переворот». До такої ж лексики згодом зі своєї російської еміграції вдався засуджений за державну зраду Янукович…

Схожі новини