Передплата 2024 ВЗ

І на Портнова є управа...

За грубе порушення адвокатської етики ексчиновнику часів Януковича зробили попередження

Попередження за нецензурну лексику і погрози, які суперечать кодексу професійної етики адвокатів, отримав колишній (у часи Януковича) заступник керівника Адміністрації президента Андрій Портнов, який нині називає себе правозахисником. Покарання застосувала до нього дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області, розглянувши скаргу «5 каналу».

У цій скарзі, зокрема, йшлося: «Ад­вокат Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами. Портнов допус­кає брутальні і зневажливі висловлюван­ня щодо журналістів, систематично поли­ває брудом діяльність п’ятого президента України Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється за­коном». У зверненні сказано також про те, що Портнов «посилається на статус адво­ката для отримання інформації з обмеже­ним доступом, що ставить під удар його репутацію як правозахисника».

Як відомо, повернувшись в Украї­ну після п’ятирічної відсутності «голо­вний юрист Януковича» взявся мстити­ся представникам постмайданної влади. Закидав правоохоронні органи надума­ними скаргами, вдаючись до грубої лай­ки, принижував (і продовжує це робити) своїх опонентів у соцмережах. Крім по­літиків, дістається від нього чесним пра­воохоронцям. Зокрема, співробітнику Генпрокуратури Олександру Божку, який розслідував справу проти Портнова…

Як відреагував Портнов на «жовту картку» від Київської адвокатури? Тра­диційно. У тому ж зневажливому стилі, що й раніше. Сказав, що адвокатура як винесла «тупе і дурне» попередження, так само його відмінить. Уточнив, що цій комісії своє попередження «скоро треба буде з’їсти».

Не відмовився Портнов і від погроз на адресу Порошенка. Сказав, що «на­вчально-виховні заходи» щодо нього «доведеться посилити».

Складається враження, що Портнов, наче хуліганистий футболіст, який не вга­мувався після першого «гірчичника» від арбітра, наривається на картку червону…

Схожі новини