Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Печерський суд захищає інтереси Портнова

  • 24.02.2023, 11:59
  • 1 439

Печерський суд слідом за Нацполіцією став на захист одіозного проросійського діяча Андрія Портнова — про це заявив адвокат Ігор Головань

Адвокат Ігор Головань: Печерський суд у річницю російського вторгнення захищає інтереси Портнова

Як відомо, проти Портнова урядом США у 2021 році були запроваджені санкції. За даними уряду США, Портнов «культивував в українській системі правосуддя хабарництво, був відомий як „судовий рєшала“, використовував свій вплив для купівлі судових рішень».

Однак в Україні вплив Портнова на правоохоронну систему зберігається, і Нацполіція закрила кримінальне провадження проти нього.

«Щоб повністю убезпечити Портнова від звинувачень американських урядовців і вітчизняних антикорупціонерів, прискіпливі і непідкупні слідчі Національної поліції України зібрали листи про відсутність претензій до законослухняного Портнова з боку таких органів: Офіс генерального прокурора, ДБР, МВС, Міністерство закордонних справ України, НАБУ, Бюро економічної безпеки України, СБУ, Вища рада правосуддя, НАЗК і Центральна виборча комісія», — повідомив адвокат Порошенка у своєму блозі на «Українській правді».

Ігор Головань з колегами оскаржили постанову про закриття кримінального провадження проти Портнова у Печерському суді. Суд очікувано відмовив у задоволенні скарги.

«Американський уряд відкрито і офіційно на весь світ стверджував, що Портнов здійснює вплив на українську правоохоронну систему, судові органи, Офіс Генерального прокурора, Національну поліцію. Ми побачили, що Національна поліція зробила все можливе, аби відбілити Портнова, аби повністю знівелювати усі доводи уряду США, які були проголошені при застосуванні санкцій. Це є ніщо інше, як плювок у бік нашого основного союзника. Спочатку це зробила Національна поліція, закривши кримінальне провадження без будь-якого розслідування. Ми сьогодні переконалися, що вони усіма способами уникли навіть спроби надіслати до Сполучених Штатів запит стосовно інформації, яка була оприлюднена при застосування санкцій. А сьогодні Печерський суд цілком очікувано підтвердив і закріпив незаконні дії Національної поліції, спрямовані на захист інтересів Портнова», — заявив адвокат після засідання.

«Сьогодні - річниця повномасштабного вторгнення. Нагадаю, що Портнов відкрито підтримував ті тези, які проголошувала росія, здійснюючи цю агресію. Про це є відповідне відео. В усіх засобах масової інформації інакше, як проросійським діячем, який сприяв підготовці нападу росії на Україну, його ніхто його не називає. Однак Печерський суд, як і раніше, стоїть на варті інтересів Портнова», — обурився Головань.

«Ми тепер розуміємо, чому зберігаються у нашій владі такі партнери Портнова, як Татаров, як Смирнов. Ми бачимо, що Україна бореться, Україна воює, а влада України захищає тих, хто допомагав здійснити агресію», — констатує адвокат.

«Україна просить допомоги від ключових союзників, таких, як Сполучені Штати. Але коли слова стосується таких діячів, як Портнов або той же Коломойський, Україна в особі влади відкрито зневажає позицію наших ключових союзників», — зауважив адвокат. Ігор Головань також повідомив, що рішення Печерського суду буде оскаржене в апеляційній інстанції.

Схожі новини