Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко: "Україна готова будь-якої миті підписати припинення вогню"

  • 19.01.2015, 16:58
  • 1 400

Міністерство закордонних справ після Маршу миру за президентським дорученням оприлюднило заяву про готовність у будь-який момент підписати угоду про припинення вогню, однак за умови дотримання Мінських домовленостей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем’єром Польщі Евою Копач, передає Укрінформ.

«Вчора за моїм дорученням МЗС оприлюднило заяву з твердженням, що ми готові у будь-яку хвилину підписати угоду про припинення вогню за умови дотримання мінських домовленостей у повному обсязі», — нагадав Порошенко.

Президент відзначив, що Україна лише одноразово відкрила вогонь — для евакуації «кіборгів» з Донецького аеропорту. «За останні дні у нас різко збільшилася інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню, на який я позавчора дав доручення одноразово дати відповідь у зв’язку з тим, що нам заборонили забрати поранених і одного загиблого», — пояснив Глава держави.

Порошенко зауважив, що 9 грудня було підписано документ про запровадження артилерійської тиші, однак ця угода протрималася менше місяця, оскільки 7 січня відбулася значна ескалація конфлікту — кількість обстрілів зросла вдесятеро. В основному від них, підкреслив він, потерпають мирні жителі. У цьому зв’язку Президент нагадав про трагедію під Волновахою, в результаті якої загинули мирні жителі.

Він також нагадав, що вчора під час Маршу миру ключовим меседжем було прагнення України до миру: «Ще раз стверджуємо, що ми готові до негайного скликання тристоронньої контактної групи, проведення засідання міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», саміту у «нормандському форматі» в Астані для забезпечення підписання графіку імплементації Мінських угод».

Схожі новини