Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 13 — 19 травня 2024 року

За попередніми прогнозами учених-астрологів, цього тижня у космічній погоді рівень геомагнітної насиченості магнітосфери Землі коливатиметься у межах слабкого та помірного. Це означає, що критичних загострень стану здоров’я людей через його вплив не передбачається

Однак слід мати на увазі, що попередні прогнози (до речі, на які й ми опирає­мось) не є стовідсотковими. Оскільки передбачати наслідки розвитку бурхливих процесів на Сонці із Землі це дуже складний процес, який переконливо не гаран­тує 100-процентного результату. Адже «метаболізм» всесвітнього Світила — не­передбачуваний. А тому спророкувати якісь раптові спалахи на ньому, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету, — завчасно неможливо. Саме тому у прогнози, які подають ЗМІ (у тому числі і ми) в періодах, на які вони покладаються, косміч­на погода може вносити свої корективи (особливо у бік загострення). Найчіткі­ше про зміни геомагнітного поля Землі і вплив його на людей учені, дослідив­ши найостанніші «події» на Сонці, можуть давати за 2−3 дні до їхнього «прибуття» на нашу планету. Тож до чого (знову ж таки — за попередніми прогнозами) слід бути готовим особам, що можуть потерпати від впливу зміни геомагнітного фону Землі впродовж зазначеного тижня?

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують 14, 15 та 18 трав­ня. У ці дні особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати розлади концентрації та пам’яті, запаморочення та почуття неста­більності.

Помірний рівень геомагнітної напруженості, як передбачають учені, слід очі­кувати 13, 16, 17 та 19 травня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати розлади концентрації та пам’яті, запаморочення та почуття не­стабільності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини