Передплата 2024 «Добрий господар»

«Співати, читати, танцювати українське, не нав’язане вороже, а своє рідне — це вже творча перемога»

У курортному Трускавці відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Вкраїно — матінко моя», медіапартнером якого є видання «Високий Замок»

Ансамбль танцю "Червона рута" не може стримати емоцій! Фото Олега БАЧИНСЬКОГО
Ансамбль танцю "Червона рута" не може стримати емоцій! Фото Олега БАЧИНСЬКОГО

У Трускавці минулими вихідними було дуже гамірно. У столицю «Нафтусі» з'їхалася сила-силенна дітвори. Бо кожен хотів взяти участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Вкраїно — матінко моя» і показати свій талант.

Вони всі різні, але водночас — талановиті, яскраві, непереможні. І об'єднує усіх любов до нашої спільної матері - України, тож не дивно, що захід відбувся саме у дні, коли Україна святкувала День Матері.

У фестивалі, медіапартнером якого є видання «Високий Замок», і який організували і провели Азербайджанський культурний центр за підтримки Трускавецької міської ради, взяли участь майже 400 учасників — співали, танцювали, малювали, декламували поезію, демонстрували циркове мистецтво та уривки з вистав, грали на музичних інструментах.

Наталія Кудряшова представляє учасників студії мистецького розвитку «Скриня» Центру культури та дозвілля «Перлина Полісся» Володимирецької селищної ради.
Наталія Кудряшова представляє учасників студії мистецького розвитку «Скриня» Центру культури та дозвілля «Перлина Полісся» Володимирецької селищної ради.

Тут і ансамбль танцю з Соснівки «Червона рута», і львівські «Веселі чобітки», і київський Театр танцю «Я в сюжеті», і танцюристи з Калуша, і Київський художній колектив Театр моди «Барвограй»… Звісно, і у Трускавці не бракує талантів, тож участь у фестивалі взяв гурток «Сценічна мова». Приїхали і юні артисти зі Сваляви, Дрогобича, Моршина, Стрия, Тернополя, Львова, П’ятихаток…

А як гарно співають українські діти! Майбутні «яремчуки, зінкевичі, сандулеси, бобули…». Бо ж з такої маленької сходинки і починається вихід на велику сцену. І таку можливість дають українським дітям народний артист України Гурбан Аббасов та його невтомна помічниця, «локомотив» усіх фестивалів для дітей («Етнічний віночок»), співачка Наталія Кудряшова. Та що там казати: взяти участь у цьому фестивалі зголосилося дуже багато киян. За словами Наталії Кудряшової, довелося дочіпляти спеціально до фестивального трансферу три вагони до потяга, що привіз учасників і батьків з Києва до Трускавця!

— Найголовнішим меседжем фестивалю є те, що кожен учасник усвідомив, що співати, читати, грати, танцювати українське, не нав’язане вороже, а своє рідне — це вже творча перемога, — сказав журналістці «ВЗ» голова журі фестивалю, народний артист України Гурбан Аббасов. — Тут не йдеться про місця, які діти вибороли у конкурсі. Головне, що вони виступили на сцені, показали свої таланти. І за таку можливість ми усі дякуємо нашим захисникам! А діти подякували нашим героям особисто. У День Матері чотирма автобусами вирушили в інше місто і дали концерт для тих, хто боронить нашу незалежність, але зараз проходить реабілітацію. Діти повели захисникам не лише пісню і танець, а й смаколики та обереги, які виготовили власноруч. Уявляєте, наші мужні хлопці плакали і не соромилися своїх сліз.

А потім журі назвало переможців. Лауреатами гран-прі стали Ірина Летнянка, Валерія Руденко, вокальний ансамбль народної пісні «Веселад», Ангеліна Глогусь, етноклуб «Коло» та ансамбль танцю «Веселі чобітки». Вони отримали сертифікати на 500 євро (колективи) та на 50 євро солісти на відпочинок в одному з найкращих і найбільших українських таборів — у таборі «Разом», що у болгарському Кітені.

Діткам, які вибороли І, ІІ і ІІІ місця, вручили подарунки.

Схожі новини