Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко закликав не поширювати путінські наративи про Бандеру та «нацистів в Україні»

Петро Порошенко в ефірі телеканалу MSNBC закликав західні ЗМІ не поширювати російські фейки щодо «нацистів в Україні» та Степана Бандери

Він наголосив, що теза про «нацистів» просувається кремлем по всьому світу, щоб виправдати свою загарбницьку війну.

Ведучий Мехді Хасан під час інтерв’ю зазначив: росія прагне переконати світ повірити в те, що Україна «переповнена нацистами».

«Це те, про що вони говорять. І це нонсенс. Водночас ваші критики згадують про Степана Бандеру, «українського націоналіста з антисемітськими настроями та колаборантською історією з нацистською Німеччиною». І в цьому контексті навіть «коктейлі Молотова» ви називаєте «Бандера смузі». Вас звинувачують в тому, що і свої військові автомобілі ви називаєте «бандеромобілі». Що ви можете відповісти своїм критикам, які кажуть, що все це є подарунком для росії. Що ви відповісте нацистській пропаганді про вашу країну?», – запитав журналіст.

«По-перше, прошу, – не вірте путіну. Адже він сповідує концепцію брехні. І російська пропаганда є елементом гібридної війни росії проти всього світу. путін воює не стільки проти України. Він воює проти всього світу», – сказав Порошенко.

«Не погоджуйтесь із путінськими наративами. Степан Бандера ніколи не був нацистським колаборантом. Знову ж таки, путін протягом перших двох тижнів казав, що ми всі тут, всі українці, є нацистами. А тепер він каже, що весь Західний світ, включно з вами, всі ми є нацистами. Відтак дуже легко зрозуміти, що нам треба працювати спільно», – зауважив Петро Порошенко.

«Весь вільний світ бореться проти диктатора, проти російської агресії на чолі з путіним, який сам має божевільну уяву як нацист. І тому прошу вас, навіть не поширюйте ці підходи, адже це допомагає країні-агресору», – закликав Порошенко.

Схожі новини