Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент запровадив рішення РНБО про зміцнення обороноздатності країни

  • 05.11.2014, 13:00
  • 946

Уряд має переглянути порядок укладання контрактів на військову службу та запровадити початкову військову підготовку у школах

Президент України Петро Порошенко своїм Указом № 842/2014 запровадив рішення Ради національної безпеки та оборони України від 12 вересня "Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" за статтями, пов’язаними зі забезпеченням національної безпеки та оборони України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента, передає ТВі.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів доручено негайно переглянути порядок комплектування особового складу Збройних сил України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань, сформованих на добровільній основі, передбачивши укладення короткотермінових контрактів на проходження військової служби.

Також уряд має вжити заходів щодо відновлення початкової військової підготовки в загальноосвітніх навчальних закладах.

Окрім того, Кабінету Міністрів доручено за місяць опрацювати питання формування оптимальної моделі забезпечення національної безпеки України, зокрема укладення багатостороннього міжнародного договору чи двосторонніх міжнародних договорів України з іншими державами про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

"У сфері фінансового забезпечення сектору безпеки та оборони уряду доручено негайно доопрацювати проект державного бюджету України на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм. Зокрема, передбачено фінансування потреб національної оборони на рівні щонайменше 3% ВВП на рік", — сказано в повідомленні.

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін також має опрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

Схожі новини