Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Убивці судді та його родини залишили на місці злочину «послання»?

Експерти припускають, що до вбивства Володимира Трофимова могли бути причетні працівники державних силових структур

200 тисяч гривень винагороди, яку управління міліції Харківщини обіцяє виплатити громадянам за допомогу у розкритті вбивства судді Володимира Трофимова та членів його родини, не допомогли правоохоронцям розкрити злочин по “гарячих слідах”. Слідство, за інформацією Генпрокуратури, надалі розробляє як головні три версії щодо мотивів жахливого злочину вбивство через професійну діяльність, вбивство на замовлення та вбивство з корисливих мотивів...

Як ПОВІДОМЛЯВ “ВЗ”, 15 грудня, у День працівників суду, в Харкові, в одному з будинків на Московському проспекті, близько 8-ї години ранку убили та обезголовили 58-річного власника оселі, суддю Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова, його 59-річну дружину Ірину, їхнього молодшого 30-річного сина Сергія та його 29-річну співмешканку. Експерти встановили, що рідним судді відрізали голови, коли вони ще були живі. Тіла загиблих в обід першим побачив старший син судді, який прийшов привітати батька з професійним святом.

Схилятися до версії про вбивство з корисливих мотивів правоохоронців спонукало те, що Володимир Трофимов збирав колекцію фарфорових статуеток та нагород. Для викрадення якогось цінного екземпляра з цієї колекції, припускають слідчі, могли піти на вбивство. До цієї версії дуже скептично поставилися досвідчені правоохоронці, яких опитав “ВЗ”. Навіщо вбивцям, кажуть знавці, якщо це були звичайні бандити, знадобилося відрізати жертвам голови та тягнути з собою із місця злочину? Не робив би цього жахіття, переконані правоохоронці, й професійний кілер, якому б суддю замовили.

Джерела “ВЗ” у суддівських колах переконані, що їхній колега став жертвою помсти якогось фігуранта справи, яку розглядав суддя. Останнім часом, перевірили правоохоронці, Трофимов розглядав здебільшого справи про розірвання шлюбу, ДТП, несплату аліментів та інші дріб’язкові злочини, якими здебільшого завалені всі районні суди. Проте варто перевірити, переконують наші джерела, всі кримінальні справи, які Трофимов розглядав протягом останніх десяти років. Можливо, саме зараз вийшла на волю людина, яку він колись засудив та яка на все життя затаїла злобу на суддю.

У суддівському корпусі також знають, що Трофимову та його рідним відрізали голови якоюсь гострою холодною зброєю — кинджалом, мечем чи шаблею. До таких вчинків, кажуть слуги Феміди, вдаються під час помсти представники народів Кавказу, отож у цьому напрямі варто працювати слідчо-оперативній групі.

Діаметрально протилежну, проте цікаву версію вбивства судді висунув відомий харківський журналіст, що спеціалізується на розслідуваннях, Сергій Кузін. Посилаючись на власні джерела серед оперативників карного розшуку, наш колега стверджує, що на місці злочину вбивці залишили якесь “послання”, зміст якого правоохоронці приховують.

За словами міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, слідів злому на замку дверей квартири судді експерти не виявили. Отож жертви самі відчинили двері вбивцям. Аналізуючи цей факт, харківський журналіст припускає, що вбивство судді та його родини вчинили... працівники державної силової структури. Побачивши їхні службові “корочки”, припускає Кузін, суддя без застережень відчинив двері. Цим же, на його думку, пояснюється й те, що вбивці забрали з собою голови вбитих. У головах могли залишитися кулі, випущені вбивцями з табельної зброї, за якими можна було “вирахувати” вбивць. Ось і відрізали голови, щоб не засвітитися через зброю.

Дуже схоже на показову страту вбивство судді та його родини шокує своєю жорстокістю. Та як би цинічно це не звучало, навіть у суддівському середо-вищі говорять, що вбивство Трофимова примусить багатьох слуг Феміди добре подумати, перш ніж підписувати вирок чи рішення, зміст яких продиктували “згори” або відповідним чином оплатили.

Схожі новини