Передплата 2024 «Добрий господар»

Підозра у продажі гуманітарної допомоги: справу проти Романа Матиса закрили

  • 19.02.2024, 17:40
  • 703

Як повідомляли правоохоронці у травні 2022 року, у розкраданні гуманітарної допомоги звинуватили 43-річного ексчиновника ЛОДА Романа Матиса та 34-річного редактора Mind.ua Євгена Шпитка

Роман Матис. Фото із соцмереж
Роман Матис. Фото із соцмереж

Раніше ВЗ писав, що на Львівщині СБУ заблокувала протиправний механізм незаконного використання гуманітарної допомоги під час воєнного стану. Справу класифікували згідно із статтею 208 КПК України, під час продажу військового спорядження — партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на 550 тисяч гривень.

Тоді під час обшуків виявили склад із значною кількістю військової амуніції на мільйони гривень: бронежилети та пластини до них, каски та інше спорядження. Як з’ясували журналісти, у розкраданні гуманітарної допомоги звинуватили 43-річного екс-чиновника ЛОДА Романа Матиса та 34-річного редактора Mind.ua Євгена Шпитка.

Про закриття справи через відсутність складу злочину повідомив Роман Матис.

«Ну що ж, завершилася майже дворічна епопея однієї з найпаскудніших подій в моєму житті. Мої предки мали багатий досвід спілкування з системами, які хотіли їх розкуркулити, русифікувати, знищити. Пройшли фашистські концтабори, примусові роботи в Німеччині, совєцькі ГУЛАГи в Сибіру тощо. Мені система вирішила забезпечити схожий досвід, який, на щастя, обмежився трьома днями «екскурсії» в Бригідки, місце, де в різні роки за сфабрикованими звинуваченнями провели певний час мій тезка Роман Шухевич, Іван Франко, Ольга Басараб та ін.

Багато хотілося сказати з цього приводу, але зараз, коли вже можу — не хочеться. Мої слова про те, що вся ця ситуація є абсолютним непорозумінням, йде в розріз з моїми цінностями, і що жодних кримінально-протиправних дій я не вчиняв — отримали офіційне підтвердження. Це найважливіше.

Якщо вас цікавить короткий підсумок, то я остаточно розчарувався в існуючій системі, в професіоналізмі більшості ЗМІ, окремих особах, але не розчарувався в людях. Таких як ви, котрі у свій час підтримали мене і відповіли на це абсурдне звинувачення — «Я не вірю!».

Зараз я маю до вас прохання. Оскільки тема не є супер хайповою, то багатьом «ЗМІ» буде не так цікаво розповідати про це з тим самим ентузіазмом, як вони ширили інформацію про надумані звинувачення проти мене. Тому я прошу кожного з вас поділитися цією інформацією. Буду вам дуже вдячний.

Я дуже вдячний тим, хто доклався до цього результату. Найперше коханій, рідним та друзям за допомогу від перших хвилин, коли ти опинився в ситуації, до якої не готувався", — написав він у мережі.

Схожі новини