Передплата 2024 ВЗ

Пожежа в Екопарку Осокорки: депутати подали в поліцію заяву про злочин

  • 06.03.2024, 13:31
  • 329

Депутати «Київради» з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Пташник, Олександр Тимченко та Ольга Чайка подали до Дарницького управління поліції заяву про злочин щодо пожежі в Екопарку Осокорки

Як повідомила Вікторія Пташник в ефірі телеканалу «Прямий», станом на 10.30 жодного кримінального провадження за фактом пожежі не зареєстровано.

«Вчора відбулася абсолютно ганебна історія — був підпалений Екопарк Осокорки. Це унікальна природо-ландшафтна зона, якій надано статус природоохоронної. Ми з колегами від „Європейської Солідарності“ сьогодні зранку поїхали подавати в Дарницький відділок поліції заяву про вчинення злочину — про підпал. Вбачаємо щонайменше ознаки ст. 245 КК (знищення або пошкодження об‘єктів природного світу) та ст. 252 КК (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду). Що цікаво: станом на 10.30 жодної кримінальної справи за фактом вчорашнього підпалу Екопарку Осокорки порушено не було», — дивується Пташник.

«Вчора поліція виїжджала на місце пожежі, і вони не побачили там нічого, тому вони свою кримінальну справу не порушили. Справа про злочин мала бути порушена фактом ще вчора. На наше запитання, а як так, нам сказали, що вчора поліції було складно підступитись, тому сьогодні вони планують здійснити огляд території і тоді вже прийматимуть рішення щодо подальших дій. Ну, поки вони приймають рішення, ми спростили дещо задачу поліції і самі підготували заяву про злочин. Нагадую, що відмовити у порушенні кримінальної справи за нашою заявою нам не можуть. І ми це контролюватимемо», — наголошує Вікторія Пташник.

«Тут питання не тільки в екології. Багато наших військових кажуть, що це унікальна зона з точки зору доступу до Києва. Якщо не дай Боже була б додаткова спроба російського вторгнення, то прорвати ці болота і ці угіддя було б неможливо, якби їх окремі забудовники не засипали б і не намагалися там щось своє побудувати. Тому це ще й захисна територія і вона стосується не тільки киян, а всіх українців», — обурюється Вікторія Пташник.

Вона нагадала, що «Європейська Солідарність» торік не дала ухвалити рішення про виділення додатково коштів в розмірі 50 млн грн на будівництво дороги в тупик через цю природну ландшафтну зону.

«Дорога, яка мала фінансуватися чомусь з київського бюджету до чийогось житлового комплексу. Це про що?», — зауважує депутатка.

«Європейська Солідарність» тоді зайняла дуже принципову позицію. Ми сказали, що за це не голосуватимемо і це рішення було провалене. Тому, що будівництво доріг за рахунок київського бюджету точно не є пріоритетом. Наш пріоритет — Збройні Сили України, їх підтримка і виділення всіх можливих ресурсів", — зазначає Пташник.

Схожі новини