Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Канадські інструктори навчають українських військових, — Генштаб

  • 10.04.2024, 16:15
  • 402

Канадські інструктори та інструкторки у межах міжнародної місії UNIFIER тренуватимуть українських новобранців під час багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Відомо, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну понад 300 канадських військових беруть участь у багатонаціональній операції ІНТЕРФЛЕКС.

Вони виконують різні функції: забезпечення навчань, підтримки національного командування, транспортування військової допомоги в Україну в координації з іншими союзниками та партнерами, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Також Канада скерувала кошти на озброєння української армії і на гуманітарну допомогу цивільному населенню, яке постраждало від війни.

Як повідомляли у Генштабі ЗСУ, Канада посилила підтримку України через затримки у схваленні чергового пакету допомоги Конгресом США, який містить ракети AIM-7, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, основні бойові танки Leopard 2A4 і броньовану евакуаційну машину, національну вдосконалену зенітно-ракетну систему (NASAMS) з відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкову зброю, стрілецька зброя, гаубиці M777 та пов’язані з ними боєприпаси, камери безпілотників з високою роздільною здатністю, зимовий одяг тощо.

Схожі новини