Передплата 2024 ВЗ

росіяни застосовують снаряди КНДР на фронті в Україні, — розвідка

  • 31.01.2024, 16:50
  • 424

росія вже використала частину північнокорейських снарядів і продовжує їх застосовувати на фронті проти Збройних сил України

Андрій Юсов. Фото із сайту Укрінформ
Андрій Юсов. Фото із сайту Укрінформ

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Так, ми можемо підтвердити: якщо йдеться про артилерійські снаряди, то така співпраця між двома режимами є, і Північна Корея вже передала значну частину артснарядів для рф. Частина з них вже використана і використовується у війні проти України», — повідомив Юсов.

На запитання, на яких напрямках найбільше росіяни застосовують ці снаряди, Юсов зазначив, що виокремити конкретні ділянки фронту неможливо.

«Насправді це важко відстежити, тому що їх не розподіляють окремо по напрямках, а розподіляється в цілому запас боєкомплекту змішаний, тобто як російського виробництва, так і іноземного виробництва», — пояснив він.

Тим чаом речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо підтвердив застосування по Харкову північнокорейської ракети. Щодо снарядів, то, за його словами, досить складно іноді визначити, північнокорейський снаряд прилетів чи ні, оскільки під час вибуху снаряд знищується.

Схожі новини