Передплата 2024 ВЗ

Французькі фермери погрожують заблокувати Париж

  • 27.01.2024, 20:15
  • 657

Голова французької профспілки фермерів Jeunes agriculteurs Максим Бюзар заявив, що 29 січня аграрії планують блокаду Парижа та його передмість

Фото Jeunes Agriculteurs Ariège
Фото Jeunes Agriculteurs Ariège

Фермер пояснив, що прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь «не почув наших вимог», тому фермери вирішили «змінити метод» протесту й «організувати блокаду Парижа та внутрішніх передмість Парижа».

«У ніч з четверга на п’ятницю у нас були майже десять пунктів блокування навколо Парижа. Здебільшого — на автомагістралях. Те, що відбудеться наступного тижня, буде значно більшим і сильнішим», — додав фермер.

Він обіцяє, що блокування триватиме щонайменше протягом п’яти днів, «що дасть можливість парижанам зрозуміти, що їм потрібні фермери для життя і що столиця не є самодостатньою».

Фермерські протести у Франції, які тривають останній тиждень, супроводжуються блокуваннями доріг, демонстративним розкиданням гною і соломи серед міст і по будівлях, підпалюванням шин та солом’яних снопів тощо.

Серед скарг фермерів — все більша паперова тяганина як з боку Франції, так і з боку ЄС, а також падіння цін на їхню продукцію. За даними соцопитувань, майже 90% французів підтримують протести фермерів.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь раніше оголосив про пакет заходів, що мали б виконати вимоги фермерів.

Схожі новини