Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни наступають на східному фронті, — командувач

  • 27.01.2024, 08:45
  • 584

Окупанти збільшують інтенсивність наступальних дій на Сіверському та Бахмутському напрямках

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Він зазначив: «На Сіверському напрямку противник продовжує наступальні дії, щоб покращити своє тактичне становище та створити умови для розвитку наступу в напрямку Сіверська.

Силами штурмових груп за активної підтримки мінометних та артилерійських розрахунків намагається безуспішно атакувати на напрямку Кремінна, Григорівка.

Однак свої невдачі у наступальних діях противник компенсує збільшенням інтенсивності вогневого впливу. Зокрема, протягом двох останніх днів активно обстрілює місто з реактивної артилерії, застосовує удари авіації та дронів-камікадзе. На Бахмутському напрямку агресор веде наступальні дії, намагаючись прорвати нашу оборону північніше та західніше Бахмута та розвинути наступ на Часів Яр. Здійснює перегрупування своїх сил і засобів та застосовує підрозділи «добровольчого корпусу». Намагається безуспішно відновити втрачене становище у районах Кліщіївки та Андріївки. Через відсутність тактичних успіхів на окремих напрямках ворог тимчасово перейшов до оборонних дій, разом з тим утримує штурмові групи в готовності до наступальних дій. Наші штаби та командири вчасно реагують на будь-які зміни оперативної ситуації.

Учергове був безпосередньо у районах ведення бойових дій. Заслухав командирів бригад щодо ситуація, яка склалась. Разом ми зробили оцінку запропонованих рішень на подальші дії. Уточнили окремі завдання та ухвалили рішення для підвищення результативності вогневого ураження ворога. Наразі робимо ставку на виявлення важливих об'єктів окупантів засобами розвідки, нанесення точних вогневих ударів, застосування дронів-камікадзе та захист наших позицій за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

Попри те, що нашою метою є нанесення максимальних втрат ворогу, головним приорітетом для нас завжди є збереження життя наших воїнів. Продовжуємо тримати оборону та нищити ворога на всіх напрямках".

Схожі новини