Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Без допомоги США Україні росія може перемогти за тижні, — NBC

  • 20.01.2024, 18:15
  • 796

Основні помічники президента США Джо Байдена на закритому засіданні у Конгресі заявили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні у ЗСУ можливі значні труднощі на фронті

Фото dw.com
Фото dw.com

Відтак радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван і директорка Національної розвідки Авріл Хейнс попередили конгресменів, що Україна вичерпає певні можливості протиповітряної оборони і артилерії за найближчі тижні.

Днями на зустрічі у Білому домі Салліван і Хейнс надали лідерам Конгресу засекречені терміни, коли основні військові ресурси України будуть значно виснажені, а також детальну оцінку поточної динаміки на полі бою.

Салліван наголосив, що становище України ускладнюватиметься протягом року.

Помічники Байдена зазначили: якщо Конгрес не надасть додаткову військову допомогу Україні найближчими днями, рф може виграти війну за лічені тижні - у кращому випадку місяці.

Один із посадовців Білого дому назвав таку оцінку «неймовірно суворою».

Також помічники Байдена також сказали законодавцям, що відсутність допомоги вплине не лише на Україну, але може змусити інші країни, які покладаються на США, зокрема — Японію і Південну Корею, по-новому переглянути свої союзи.

Відтак їхній меседж полягав у тому, що перемога росії «прогримить на весь світ» лише тому, що США не змогли впоратися.

Двопартійна група лідерів Конгресу на зустрічі погодилася, що надання допомоги Україні є пріоритетом національної безпеки США, але визнала, що є розбіжності щодо того, як діяти на законодавчому рівні.


Джерело: NBC

Схожі новини