Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дрогобичі відбувся різдвяний фестиваль «Газдиня Фест»

  • 04.01.2024, 17:50
  • 778

Колядки, віншування та смачна різдвяна випічка і страви — основні атрибути уже третього різдвяного фестивалю на Дрогобиччині

Фото Дрогобицької міськради
Фото Дрогобицької міськради

Як розповіла Леся Татарська, засновниця фестивалю — мета дійства — пропагувати смачну галицьку випічку та об'єднати територіальну громаду спільною ідеєю: різдвяним духом, який попри війну маємо примножувати та спільно із нашими традиціями передавати підростаючим поколінням. Також на основі смачних рецептів газдинь фестивалю у Дрогобичі планують видати самобутню книгу оригінальних смаколиків фестивалю.

Роботу вправних ґаздинь оцінювало компетентне журі, серед членів якого — мер Дрогобича Тарас Кучма, депутат Львівської обласної ради Сергій Оленич, депутатка Дрогобицької міської ради Марта Слотило та голова журі, почесна гостя — українська акторка, телеведуча та громадська активістка Римма Зюбіна.

«Завжди з великою приємністю повертаюсь у Дрогобич. Я уже вдруге на „Газдині Фест“, перший раз я відвідала ваш фестиваль за 1,5 місяця до війни. І повірте мені, перші місяці війни, які я провела у Києві увесь цей період я жила тими спогадами і емоціями, які привезла з Дрогобича із „Газдині Фест“. Сьогодні ворог робить усе для того, щоб нас знищити — летять бомби та ракети на наші міста, підкидають нам різноманітні інфоприводи, щоб ми пересварилися, але пам’ятаймо — лише в єднанні наша сила. Маємо розуміти, що в такі темні часи маємо бути натхненням один для одного, бо тільки світлом ми зможемо перемогти темряву, яку уособлює країна агресор. І такі автентичні дійства як „Газдиня Фест“ покликані гуртувати нас і робити трішки щасливішими у час різдвяних свят», — наголосила Римма Зюбіна.

Також охочі могли приєднатися дотблагочинної мети фестивалю — збору коштів на ЗСУ.

Схожі новини