Передплата 2024 ВЗ

Налагодили схему вивозу чоловіків за кордон: на Львівщині затримали злочинну групу

  • 25.08.2023, 19:20
  • 2 104

На Львівщині правоохоронці затримали злочинну групу, учасників якої підозрюють в організації незаконного перевезення чоловіків через кордон

Фото поліції
Фото поліції

Як стало відомо поліції, до організованої злочинної групи входили: організатор — 53-річний мешканець Волинської області та ще четверо осіб — мешканці Львівської та Волинської областей. Усі вони мали чіткі обов’язки, працювали спільно та злагоджено.

Зловмисники організовували для військовозобов'язаних чоловіків схему перетину державного кордону України у воєнний час та забезпечували перевезення через кордон. Для цього «клієнтів» фіктивно оформлювали на посаду, перебування на якій надає таку можливість та вносили у відповідні бази.

Надалі їх консультували, розробляли плани маршрутів та супроводжували за межі держави, забезпечуючи, зокрема, відповідними документами і транспортом.

Правоохоронці задокументували 14 фактів незаконного переправлення зловмисниками за кордон військовозобов`язаних громадян України.

Залежно від мети та терміну перебування за кордоном «клієнти» платили їм від 500 до 4 000 доларів.

Правоохоронці повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права отримувати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини