Передплата 2024 «Добрий господар»

Історичну трасу мотокросу на Майорівці врятували від забудови

Львівська міська рада вберегла історичну трасу мотокросу, що на вулиці Медової Печери, від багатоповерхової забудови. Господарем траси стала Дитячо-юнацька спортивна школа № 6, якій мерія надала дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у межах зеленої зони «Майорівка» — для обслуговування траси мотокросу

На цій трасі проводили змагання міжнародного рівня, вона одна з найкращих у Європі. Фото ЛМР
На цій трасі проводили змагання міжнародного рівня, вона одна з найкращих у Європі. Фото ЛМР

Мотокрос зародився у Львові у 70-х роках, тра­са «Майорівка» отрима­ла ліцензію для міжнародних змагань і стала однією з найпо­пулярніших у Європі. Тут про­ходили етапи чемпіонату України, етапи Кубку Європи. Один з наймасовіших заїздів на трасі «Майорівка» відбувся 2016 року: за перемогу змагалися мотоци­клісти з України, Польщі, Німеч­чини й Чехії.

Серед захисників мототра­си від забудови — представни­ки мотоклубу «Винники Drive», що організовували на трасі зма­гання.

Як розповів «ВЗ» заступник міського голови Львова з пи­тань містобудування Любо­мир Зубач, історія цієї землі давня й проблемна.

«Трасу мотокросу вдало­ся вберегти від житлової забу­дови, — наголосив чиновник. — Тож мотокрос на Медової Пе­чери залишається: департа­менти міськради підготували, а депутати проголосували за від­повідні ухвали. Цими докумен­тами Дитячо-юнацькій спортив­ній школі № 6 місто надає дозвіл на розроблення проєкту зем­леустрою щодо відведення зе­мельної ділянки. Щодо іншої ді­лянки (поруч з трасою), яка має кадастровий номер, змінами до плану зонування цієї терито­рії також визначаємо, що жод­ного житла там не буде. А лише будівництво й обслуговуван­ня об'єктів фізичної культури і спорту».

Схожі новини