Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мілані організували акцію проти обмеження прав одностатевих батьків, — ЗМІ

  • 19.03.2023, 20:15
  • 744

Сотні людей вийшли на вулиці Мілана на акцію проти уряду Італії, який обмежив визнання батьківських прав лише для біологічного батька в одностатевих сім'ях

Фото Gabriel Bouys/AFP
Фото Gabriel Bouys/AFP

Акція відбулася на історичній пішохідній площі Пьяцца делла Скала. Її організували групи ЛГБТК по всій країні.

«Ви говорите моєму синові, що я йому не мати» — вказали на одному із протестувальних плакатів.

Йдеться, що на акціях протесту також був мер Мілана Джузеппе Сала, який раніше написав у соцмережах про підтримку одностатевих сімей.

Згідно із даними організаторів, у заході взяли участь майже 10 000 людей. У 2016 році Італія стала останньою країною в Європі, яка легалізувала одностатеві союзи. Проте країна досі не визнає усиновлення або сурогатне материнство, що, як вважають правозахисні групи, відбувається через спротив католицької церкви.

Відомо, що уряд Італії на чолі з прем'єр-міністеркою Джорджією Мелоні робить сильний акцент на традиційних сімейних цінностях. Одностатевим сім'ям, які хочуть зареєструвати своїх дітей від сурогатної матері, часто доводиться просто вказувати ім'я одного батька в свідоцтві про народження.

Також йдеться про те, що кілька міст, зокрем — Рим і Мілан, запровадили політику «батько 1/батько 2» для реєстрації народження, а не традиційні позначення мати/батько. Проте Міністерство внутрішніх справ наказало Мілану припинити цю практику.

Минулого тижня сенат Італії проголосував проти запровадженого Європейською комісією заходу про обов’язковість визнання одностатевих батьків.


Джерело: CNN

Схожі новини