Передплата 2024 «Добра кухня»

Кольори троянд, який вибрати і що він означає?

  • 15.03.2023, 13:08
  • 5 466

Троянди є найпопулярнішими та найбільш затребуваними квітами серед всіх існуючих квітучих рослин. Фахівці рекомендують вибирати трояндові букети у багатьох випадках: на ювілей, весілля, народження дитини, на 8 березня, Новий рік тощо

До того ж, коли йдеться про флористичний декор урочистих церемоній, вибір також часто робиться на користь цієї квітки. Чому відбувається саме так, важко сказати, але троянда — чи не єдина квітка, що вважається універсальною.

рожеві троянди
рожеві троянди

Шалений попит на троянди в усьому світі стимулює селекціонерів створювати нові сорти, ставлячи акценти на кольорах та відтінках, адже саме ця ознака є вирішальною під час купівлі букету. В каталозі солідної квіткової компанії - наприклад, такої, як відома Украфлора, зазвичай ці квіти присутні у всьому різноманітті забарвлень, тож постає проблема — якого саме кольору доречно купити троянди у разі тієї чи іншої нагоди. Адже кожен відтінок має певне значення та певний смисл.

Символіка кольорів

За кількістю відтінків троянди перевершують більшість інших квітів, їх сотні та навіть тисячі. Тому розглянемо лише базові кольори.

  1. Білі троянди символізують невинність, чистоту, вірність. За їх допомогою дарувальник демонструє піднесенні почуття: любов, чисті наміри, поклоніння, повагу, захоплення досконалістю.
  2. Червоні квіти говорять про шалену закоханість, пристрасть. Чим насиченіший колір, тим яскравіші почуття. Для дарувальника це кращий спосіб повідомити про свою глибоку прив’язаність до одержувача.
  3. Рожеві троянди традиційно вважаються символом любові, що тільки зароджується, тавізуалізованим сподіванням на взаємність. Інше значення — це м’яка ніжність, вдячність, делікатне ставлення, щира турбота.
  4. Пастельні та кремові тони можуть символізувати чуттєву, пронизливу ніжність (світлі відтінки) або сталі глибокі почуття (густі тони). Зазвичай такі квіти дарують найближчім жінкам.
  5. Жовті троянди за рівнем оптимістичності важко порівняти з будь-якими іншими. Вони символізують успіх, життєву силу, наснагу, є нагородою за наполегливість. Інше значення кольору — це знак примирення та прохання забути сварку, перегорнути сумну сторінку життя.

Тож, обираючи кольори або поєднуючи їх, дарувальник має змогу невербально передати складну гаму почуттів щодо об'єкта дарування.

Великий вибір різнокольорових троянд

кремові троянди
кремові троянди

Фірма-постачальник Ukraflora має в своєму асортименті безліч сортів троянд, представлених у всьому різноманітті кольорів. На сайті компанії викладені фото букетів та флористичних композиції, що створені кращими в країні флористами. Ціна на троянди в цьому магазині зазвичай дуже гнучка, тож інколи букет можна придбати зовсім недорого. Про свіжість рослин турбуватися не слід, адже їх якість гарантована бездоганною репутацією компанії. Отже покупцеві треба лише визначитись в своїх почуттях та обрати потрібний колір квітів, а про все інше подбають професіонали.

Схожі новини