Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Поле з півоніями — рай для естетів!»

Унікальне квіткове поле розквітло на Буковині

Наталія Вовк каже, це була неймовірна поїздка! Фото Наталії ВОВК
Наталія Вовк каже, це була неймовірна поїздка! Фото Наталії ВОВК

У Чернівцях розквітло унікальне поле з півоній — Peonita. farm! Про це журналістці «ВЗ» розповіла львівська волонтерка Наталія Вовк, яка днями разом з подругами побувала на Буковині.

Їхати зі Львова до Чернівців автівкою близько 6 годин. Дорога досить непогана.

— Ми, звісно, по дорозі зупинялися на каву — каже Наталія. — Тому 6 годин — це орієнтовний час. Коли приїхали до Чернівців, поселилися у готель. Щоб мати час оглянути не лише поле, але й місто Чернівці. Це неймовірно круте та фотогенічне місто! З Чернівців до поля з півоніями їхати ще хвилин 35. Дорога до поля — асфальтована. Ми доїхали до селища Глибока. Це була неділя, відповідно людей було багато! Але це не заважало зробити красиві світлини.

Вхід на поле коштує 100 грн. Офіційно поле працює з 9.00 до 19.00. Ми приїхали о 18.00, поки зі Львова добралися… Хвилювалися, чи встигнемо зробити фотографії та помилуватися краєвидами… Працівники посміхнулися та сказали, що поле може працювати трішки довше, головне, аби люди змогли сфотографуватися з квітами на заході сонця…

Поле — величезне! Тут — понад сто різних сортів півоній, привезених з різних країн. Поле поділено на сектори: білі квіти, ніжно-рожеві, яскраво-рожеві, червоніші… Деякі кущі з квітами досить високі, деякі нижчі. Поле молоде і активно розвивається.

На полі – понад сто різних сортів півоній, привезених з різних країн.
На полі – понад сто різних сортів півоній, привезених з різних країн.

Цього року поле з півоніями зацвіло 18 травня (було офіційне відкриття поля). Торік воно зацвіло раніше, квіти є чутливими до погодних умов, як, наприклад, сакура, чи інші квіти.

Цьогорічний пік цвітіння півоній припав на 25−26 травня. Ми потрапили саме в цей період. Наступного тижня квіти ще мають квітнути. Бо багато сортів відкривається поступово, одні перецвітають, а інші лише цвітуть. А ось ще через тиждень, вже невідомо, чи квіти будуть. Якщо буде спека, дощ чи вітер, пелюстки опадають…

На полі усі фотографувалися (є для цього також спеціально облаштовані місця). Час до часу там проводять різні майстер-класи, це було в рамках приватних фототурів. На вихідних людей багато, але у будні дні - значно менше.

Усі дівчата — у гарних сукнях. Багато було жінок з дітьми, особливо з донечками. Це — казкове поле і рай для естетів! Ти милуєшся цими неймовірно гарними квітами. А який там запах…

Наталія також розповіла, коли ввечері вже поверталася з поля, то познайомилася з молодою парою. Виявилося, що це власники поля з півоніями. Вони — підприємці, займаються реалізацією рослин, саджанців з усього світу, насінням, а також ландшафтним дизайном. А це поле облаштували не тільки для бізнесу, але й для краси, щоб кожен міг помилуватися квітами! Краса так потрібна у цей непростий час. Краса надихає.

До речі, деякі сорти півоній можна заморожувати (або охолоджувати). У такому стані вони можуть бути пів року. Коли сезон півоній завершується, відповідно, ціна на цю квітку зростає.

— Власники дозволи моїй подрузі взяти трохи пелюстків з півоній (вона виготовляє косметологічну воду з квітів). Коли подруга зробить цю воду, з радістю подаруємо баночку власникам поля, — каже Наталя. — Можливо, будемо з ними співпрацювати. Творчі проєкти так і народжуються…

Ці люди реально кайфують від того, що вони роблять. Дуже приємні люди. Я розумію, яка це титанічна праця: виростити ці квіти, прополоти, доглянути… Також на полі можна придбати букети з півоній (ціна абсолютно доступна). Везти їх додому треба у мокрій тканині, або поставити одразу у вазу з водою, щоб пелюстки не обсипалися.

Додому ми їхали з букетами півоній та коробкою з пелюстками… Це були неймовірні враження!

Схожі новини