Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Трускавці «стартував» перший в Україні Різдвяний ярмарок

Цього року в Трускавці новорічної ялинки не буде

Половина торгових "шопок" ще не відкрились.
Половина торгових "шопок" ще не відкрились.

У місті солідаризувались із тими українськими громадами, де вважають, що не личить сьогодні, коли маємо таку страхітливу війну та вся Україна кривавить, святкувати так, як це було до війни — весело, із розмахом… Зекономлені кошти, які мали піти на організацію та проведення святкувань, скерують на підтримку ЗСУ.

Та це, звісно, не означає, що святкувати не будуть зовсім. На курорті вирішили, як сказав у розмові з «ВЗ» міський голова Андрій Кульчинський, залишити бодай щось із того, що зазвичай під час святкування Різдва та Нового року традиційно відбувається у місті «Нафтусі», задля чого сюди туристи приїжджають.

Виняток зробили для Різдвяної ярмарки, найбільш відвідуваної торішньої «локації». Цього року в Трускавці вона відкрилась першою в Україні. Як і торік, місцем «базування» обрали Майдан Незалежності, самісінький центр курорту. Стартував ярмарок 6 грудня, на святі Святого Миколая за католицьким календарем, яке збіглось із Днем ЗСУ.

У місті вирішили спробувати відсвяткувати Різдво та Новий рік за юліанським календарем одночасно із усім цивілізованим світом.

Хатинка Святого Миколая
Хатинка Святого Миколая

Святий Миколай, завітавши до своєї хатинки-резиденції на території ярмарку, сердечно привітався з усіма та традиційно вручив подарунки дітям. Всіх заспокоїв обіцянкою, що зло буде подолано, що війна закінчиться Перемогою українців. Після цього присутні на урочисті гості розійшлися територією ярмарки, щоб, виконуючи побажання Святого Миколая, ще й святковий келих за звитяжні ЗВУ підняти. Найбільше людей віддавали перевагу глінтвейн-зоні, щоб, скуштувавши гарячого напою, зігрітися від дошкульного вітру.

Глінтвейн - зона
Глінтвейн - зона

Після цього переходили до інших зон — майданчиків, звідки було чути смаженим м’ясом. Були й такі, які, роздивляючись, ніде не зупинялись. Проходили далі. Можливо, через високі ціни на напої та наїдки. Вони доволі високі. Але не для всіх. Біля окремих хатинок швидко утворились черги. Можливо, людей було б більше, якби свої хатинки, яких тут кілька десятків, відкрили всі «прописані» на ярмарку підприємці. Наразі до цього не дійшло. Але народу додасться ближче до Нового року, коли щедро посипле сніг та по-справжньому дасться чути мороз. Працює ярмарок щодня — від 10-ої год до 22 -ої год.

25 грудня, на саме Різдво, із розташованої просто неба головної сцени міста, яка сусідує з ярмарком, як обіцяє начальник відділу культури Трускавецької міськради Тетяна Татомир, пролунають святкові вітання. Подбають про це художні колективи Трускавецької ОТГ. Сам же ярмарок працювати до завершення всього циклу Різдвяних святкувань.

Маленька сцена з ялиночкою
Маленька сцена з ялиночкою

Схожі новини