Передплата 2024 «Добре здоров’я»

І в Трускавці «поділили» лікарню

У Трускавці на позачерговій сесії міськради, яка відбулась цього тижня, прийнято рішення про створення нового некомерційного підприємства «Трускавецький центр первинної медико-санітарної допомоги»

Про це інформує пресслужба міськради.

Йдеться про «первинку», котра об'єднує сімейних лікарів. Новостворене комунальне некомерційне підприємство очолив недавній заступник директора КНП «Трускавецька міська лікарня» Руслан Пономаренко. У затверджених на сесійному засіданні статутних документах двох підприємств визначено фінансування на рік. На утримання «КНП «Трускавецька міська лікарня» передбачено 27 млн грн, а на КНП «Трускавецький центр первинної медико-санітарної допомоги» — 10 млн грн.

Рішення про відокремлення «первинки» від міської лікарні - не забаганка депутатів. У Трускавці тягнули із цим до останнього, але, врешті-решт, довелось виконати вимогу Національної служби здоров’я України. Так само, як і в місті «Нафтусі», порушують питання і в інших місцях. Самі медичні працівники на ініційовану НСЗУ метаморфозу реагують без зайвого оптимізму. Останні «новації» у медицині розцінюють як прагнення держави зменшити видатки на охорону здоров’я.

Схожі новини