Передплата 2024 ВЗ

Дерев’яні будинки, відпочинкова зона з озером і колоритні майданчики

На Тракті Глинянському відкриють містечко для вагітних переселенок

Дерев’яні будинки, відпочинкова зона з озером і колоритні майданчики
Дерев’яні будинки, відпочинкова зона з озером і колоритні майданчики

У районі вулиці Тракт Глинянський зводять містечко для вагітних переселенок, які знайшли у Львові прихисток від війни. Роботи нарешті вийшли на фінішну пряму, і наступного тижня містечко обіцяють офіційно відкрити та заселити перших майбутніх матусь.

Робітник Іван Петрович розповів «ВЗ», що будинки фактично уже зведе­ні. «На завершальній стадії — роботи з благоустрою, — каже робітник. — Терито­рію довкола будинків розчистили, про­кладають доріжки. Запроєктували місця під дитячий та спортивний майданчики, а розчищене озеро потроху наповню­ється водою. За задумом, тут буде ре­креаційна зона, де зможуть комфортно відпочивати не тільки жінки-переселен­ки, які житимуть у будинках, а й місце­ві мешканці».

Будинки для вагітних переселенок зводять за проєктом львівських архі­текторів. Загальна площа двоповерхо­вих осель для сімей — понад тисяча ква­дратних метрів. Тут обіцяють необхідні умови для комфортного проживання жі­нок, які мають статус вимушено пересе­лених осіб. Роботи фінансує Товариство Червоного Хреста.

Заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач повідомив: «Вагітним жінкам по­трібно більше комфорту, ніж є, напри­клад, у модульних містечках. Тут будуть окремі спальні та санвузли для майбут­ніх мам, а от для відпочинку та приго­тування їжі простори будуть спільни­ми. Для жінок при надії будинки звели з дерев’яних конструкцій, які складають на місці. За основу взято досвід анало­гічної будови у США».

Схожі новини