Передплата 2024 «Добрий господар»

"Жодних компромісів у питанні запровадження руйнівних санкцій проти росії"

  • 27.06.2022, 13:30
  • 677

Порошенко вважає, що лише так можна розраховувати на перемогу у війні

"Жодних компромісів у питанні запровадження руйнівних санкцій проти росії"
"Жодних компромісів у питанні запровадження руйнівних санкцій проти росії"

Петро Порошенко, який перебуває у Берліні на Форумі Міжнародного демократичного союзу, під час зустрічі з Головою Мюнхенської безпекової конференції Крістофом Хойсгеном закликав посилити санкційний тиск на росію.

Порошенко і Хойсген також обговорили «План Маршалла» для відбудови України. Під час зустрічі Крістоф Хойзген відзначив значний внесок, який зробив п’ятий президент Порошенко у розбудову української армії, що стало визначальним фактором у спротиві України російській агресії.

«Докладно обговорили безліч питань міжнародного порядку денного, безпекових викликів Україні та світу, а також питання внутрішнього розвитку нашої держави. Більш обізнаного в нашій проблематиці, певне, й не знайти. Справжній союзник, друг України та вдумливий співрозмовник», — пише Порошенко у Facebook.

«На початку зустрічі відзначили рішення Європейської Ради щодо надання статусу кандидата на членство в ЄС для України. Це рішення стало важливим кроком на шляху до інтеграції нашої держави до Євросоюзу. Детально обговорили підходи до протистояння путінському режиму, припинення війни та перемоги України. Відзначили, що якщо чинні санкції поки що не призвели до змін у поведінці агресора, то слід їх зміцнювати, у тому числі завдяки газовому ембарго. Жодних компромісів у питанні запровадження руйнівних санкцій проти росії, адже лише так можна розраховувати на перемогу у війні, яку почав путін проти ЄС і всього світу», — наголошує Порошенко.

П’ятий президент закликав заблокувати весь російський експорт — так, як західні країни робили це з яхтами російських олігархів.

«Рішуче засудили шантаж путінського режиму, який перетворив зерно на зброю, та наголосили на важливості деблокади українських портів та уникнення світової продовольчої кризи. Ми також обговорили потребу „Плана Маршалла“ для післявоєнної відбудови України та підходи до його наповнення. Визнали, що має йтися не лише про фінансові ресурси, а й продовження глибинних реформ в Україні та про дотримання верховенства права і свободи слова», — пише Порошенко.

«Ми відзначили важливість збереження єдності в Україні, що є ключовим елементом стійкості держави та підтримки з боку міжнародної спільноти», — резюмує Порошенко.

Схожі новини