Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Через війну туристична галузь України в мінусах»: Мар’яна Олеськів

Позитивні новини - рф нарешті ізольована від міжнародних платформ бронювання житла

«Через війну туристична галузь України в мінусах»: Мар’яна Олеськів
«Через війну туристична галузь України в мінусах»: Мар’яна Олеськів

Через повномасштабну війну, яку розв’язала в Україні рф, туристична галузь нашої держави перебуває у важкому стані. Найбільше постраждали туроператори та турагенти, у них фактично немає роботи. Дещо відновлюють свою роботу туроператори внутрішнього туризму.

Про це розповіла на брифінгу керівниця Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Іноземні туристи майже не прибувають до країни. Внутрішніх туристів зараз теж немає. У перші місяці війни було дуже багато вимушених переселенців, які переміщались на більш безпечні території, зупинялись в закладах розміщення.

«За перші п’ять місяців року туристичний збір в Україні зріс на 65%, — каже чиновниця. — Це той збір, який сплачують громадяни, коли зупиняються у готелях та інших такого типу закладах. Щоб хоч якось реанімувати туристичну сферу, Державне агентство розвитку туризму України працює спільно із туроператорами внутрішнього туризму — для організації поїздок по певних культурних та історичних локаціях країни».

Про туристичну ізоляцію рф

росію виключили із Всесвітньої туристичної організації (через повномасштабне вторгнення в Україну. - Авт.), тож тепер росіяни не можуть бронювати житло за кордоном на багатьох міжнародних сервісах.

«З позитивних для України новин — росіяни не можуть бронювати житло на Airbnb, таке житло не бронюється у росії, — зазначила Мар’яна Олеськів. — Не продають номери в готелях, на своїх платформах для росії, фактично всі букінгові платформи. В першу чергу, це Booking.com, Hotel.com, Еxpedia та інші міжнародні платформи. Міжнародна компанія з управління готельними мережами Marriott поступово виходять зі своїм брендом з ринку росії».

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини