Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США хочуть заблокувати російські виплати держборгу

  • 18.05.2022, 19:30
  • 712

Міністерство фінансів навряд чи буде продовжувати дію ліцензії, яка дотепер дозволяла росії уникати дефолту

США хочуть заблокувати російські виплати держборгу
США хочуть заблокувати російські виплати держборгу

Про це заявила очільниця Міністерства фінансів США Джанет Йелленперед зустріччю міністрів фінансів G7 в Бонні, передає Reuters.

Відтак, може йтися про вже третій ймовірний дефолт росії через війну проти України, але дотепер країні вдавалося здійснити необхідні виплати. Наразі західні санкції забороняють операції з Міністерством фінансів, Центральним банком або Фондом національного багатства Росії.

Країна має 40 млрд доларів боргу за міжнародними облігаціями, і востаннє їй вдалося здійснити виплати за лічені години до закінчення пільгового (грейс) періоду.

Наступна дата виплат за євробондами має бути наприкінці травня, але 25 травня завершується термін дії ліцензії США, яка дозволяє росії здійснювати виплати американським власникам облігацій.

За словами Йеллен, «остаточного рішення з цього приводу ще не було, але я думаю, що малоймовірно, що дію [ліцензії] буде продовжено».

Вона також додала:

«Якщо Росія не може знайти спосіб здійснити ці виплати, і вони технічно не виплачують свої борги, я не думаю, що це дійсно спричинить значні зміни в ситуації в росії. Вони вже відрізані від глобальних ринків капіталу».

Читайте також: ЄС планує віддати заморожені активи російських олігархів на відновлення України, — Bloomberg

Фото із мережі

Схожі новини