Передплата 2024 «Добрий господар»

«В Україні через війну виникла найбільша криза з переміщенням людей»: Савіано Абрю

700 тисяч українців отримали грошову допомогу від ООН

«В Україні через війну виникла найбільша криза з переміщенням людей»: Савіано Абрю
«В Україні через війну виникла найбільша криза з переміщенням людей»: Савіано Абрю

Станом на 18 травня грошову допомогу від ООН та її партнерів отримали 700 тисяч українців, які виїхали у безпечні міста від війни. Сума допомоги — 2220 гривень на кожного члена родини і покриває тримісячний період.

Про це повідомив на брифінгу у Львові представник Управління ООН з Гуманітарних питань Савіано Абрю.

«Кількість людей, які отримуватимуть грошову підтримку від ООН, зростатиме, — наголосив Савіано Абрю. — Ми охопили майже 700 тисяч людей і будемо збільшувати щотижня на 100 тисяч. Грошова допомога — найефективніший спосіб підтримки, оскільки люди самі можуть визначити на що їх витратити. На початку повномасштабної війни в Україні ООН та гуманітарні партнери розпочали збір допомоги для жителів України. Нині вдалось зібрати 1,3 млрд доларів, а це майже 60% від запланованого».

Про гуманітарні потреби

За словами представника ООН, чим довше триватиме війна в Україні, тим більше зростатимуть гуманітарні потреби. В Україні через війну виникла найбільша криза з переміщенням людей світі.

«Родини українців були змушені покинути домівки, і на сьогодні це є найбільша криза переміщення людей у світі. Більш ніж 8 мільйонів людей є переміщеними», — зазначила на брифінгу представниця Агентства ООН у справах біженців Вікторія Андрієвська. — ООН надає переміщеним українцям готівкову і гуманітарну допомогу та послуги захисту. Створено окрему програму готівкової допомоги переміщеним особам, завдяки якій люди можуть забезпечити себе найнеобхіднішим — їжею, ліками, одягом, покрити частково оренду житла".

Читайте також: У хаті-«рукавичці» переселенці святкують уродини й грають весілля

Схожі новини