Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Львова приїхала величезна лялька Амаль (ФОТО)

  • 11.05.2022, 19:05
  • 1 654

До Львова привезли світовий символ дітей-біженців - майже 4-метрову ляльку Амаль, співавторкою якої є співпродюсерка «Зоряних війн»

До Львова приїхала величезна лялька Амаль (ФОТО)
До Львова приїхала величезна лялька Амаль (ФОТО)

Як повідомили у Львівській міськраді, Амаль відвідала містечко переселенців у Стрийському парку та зустрілася із сім'ями, які тимчасово проживають у модульних будиночках.

Це перший публічний виступ дівчинки-ляльки після того, як вона минулоріч здійснила 8000-кілометрову подорож.

Лялька Амаль символізує 10-річну дівчинку-мігрантку із Сирії, яка минулого року пройшла 8 тисяч кілометрів від кордону Сирії до Манчестера у Великобританії, розшукуючи свою матір. За словами організаторів, вона є втіленням мільйонів дітей, які втратили дім і родини. Її мрія — відшукати найріднішу людину, знову піти до школи та розпочати нове щасливе життя — дитинство, яке у неї вкрала війна.

Так лялька стала символом усіх дітей-біженців у світі із гаслом «Не забувайте про нас».

Більше про Амаль

Ляльку створила команда культових продюсерів та режисерів, зокрема — Девід Лан (сценарист у Королівському дворі та художній керівник Young Vic), Трейсі Сіворд (фільми «Два папи», «Королева», «Зоряні війни») і Стівен Долдрі для The Walk Productions спільно з Handspring Puppet Company під керівництвом художнього керівника Аміра Нізара Зуабі.

«Машина війни безлика, це метал, що шліфує метал, а газети переповнені цифрами та статистикою. Але у жертв війни є імена, і діти часто стають найважчими її жертвами. Ось чому Амаль сьогодні перебуває в Україні. Вона велика дівчинка, тому може нагадати усім, що у світі є багато таких діток, як вона», — наголосив художній керівник проєкту The Walk Амір Нізар Зуабі.

Амаль разом із командою творців привезла гуманітрану допомогу, яку у Великобританії зібрали для українських діток. Також творці проєкту планують відвідати одну із міських лікарень. Щоправда, уже без ляльки.

Керують Амаль три ляльководи: ходун, який водночас «оживляє» її обличчя, і двоє людей керують руками.

Команда ляльководів Walk — це художники з усього світу, зокрема — біженці. Лялька виготовлена з литої тростини та вуглецевого волокна.

Арабською ім’я Амаль означає «надія».

Читайте також: У Львові облаштували нове модульне містечко для переселенців (ФОТО)

Фото зі сайту Львівської міськради

Схожі новини