Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гуманітарні штаби, волонтерство, інформаційний тил...

Як молодь Львівщини допомагає фронту

80% волонтерів Львова та області, які працюють у різних штабах з переселенцями, у гуманітарних центрах, на залізничному вокзалі, — це молодь. Вона долучилася до роботи в тилу з перших днів війни і сприйняла це як виклик. Серед активістів тилу — Львівський обласний молодіжний центр, який створив на своїй базі три штаби. Там працюють кількасот волонтерів — сортують товари для гуманітарних вантажів, приймають вантажі з-за кордону. Вже відправили у південні та східні регіони України, де йдуть бойові дії, 170 тонн гуманітарки.

Про це 12 квітня повідомив на брифінгу т.в.о. директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Про гуманітарну допомогу у фронтові регіони

«Працюємо з гуманітарними вантажами з Америки, Польщі, Німеччини, Іспанії, — каже пан Іван. — Також формуємо амуніцію для військових. Збираємо гроші для потреб військових. Лише за місяць зібрали півмільйона гривень. Гроші витратили на купівлю машини для бійців полку „Азов“, дрони, бронежилети, балаклави, ліки…».

За його словами, волонтери обласного молодіжного центру відправляють необхідну допомогу у звільнені від окупантів міста — Бучу, Гостомель, Ірпінь, Чернігівщину…

Переселенці, які приїжджають потягами у Львів, каже Іван Сапса, можуть отримати у штабах продуктові пайки.

Про плетіння маскувальних сіток

У штабі, що працює у Пороховій вежі, молодь плете спеціальні маскувальні сітки для літаків та іншої техніки наших ЗСУ. Щодня готові сітки відправляють у гарячі воєнні точки України. Охочих закликають долучитися до плетіння сіток та приносити для цього тканину. «Є потреба у темних тканинах, — каже Іван Сапса. — Зокрема зеленого і чорних кольорів».

Про інформаційний тил

Окрема група молодих активістів, каже Іван Сапса, працює над перекладами новин та статей журналістів (переважно англійською мовою) і поширює їх по різних групах та соцмережах. Це необхідно, аби якомога більше іноземців з різних країн світу знали правду про війну в Україні, та те, що робиться в регіонах для перемоги.

«За місячний термін перекладено понад 600 статей п'ятнадцятьма мовами світу, — наголошує Іван Сапса. — Потребуємо перекладачів, долучайтеся».

Читайте також: Рідну Волинь захищають мама з дочкою

Схожі новини