Передплата 2024 «Добрий господар»

Рідну Волинь захищають мама з дочкою

На сайті Окремої бригади Територіальної оборони Волині з’явилося повідомлення про двох захисниць з однієї сім’ї

Це мама й донька Наталія та Надія Попозогло, які змінили жіночі підбори на військові берці й разом з воїнами-чоловіками наближають перемогу.

До війни Наталія Попозогло була успішною модельєркою. Шила ексклюзивний одяг й мала багато клієнтів, які лише їй довіряли створення свого образу. Усе змінила війна. Коли в Луцьку 24 лютого прогриміли перші вибухи, вирішила сама стати на захист України від російських загарбників. Чоловік-підполковник дав Наталі пораду - взяти з собою теплі речі та металеві миску і ложку, аби вижити у польових умовах. І вона, склавши наплічник, пішла до військкомату.

«Армія не потребує модельєрок-закрійниць», – сказали жінці. Та вона не здалася й дістала свій інший диплом – технолога приготування їжі. Саме цей документ й відкрив їй шлях в армію. А за мамою на військову кухню прийшла донька. Спочатку – як волонтерка, а тепер разом з мамою Вікторія служить у лавах 100-ї Окремої бригади Територіальної оборони.

Щоб приготувати смачний сніданок, Наталя стає до роботи о 4-й ранку. Не скаржиться, що за день доводиться готувати сотні літрів різних страв. Вкладає в кожну всю свою любов і душу. І навіть коли в арсеналі немає ні грама м’яса, так наварить, що пальчики оближеш!

– Варити смачні борщі я навчилася ще в юності. А влучно стріляти – за останні півтора місяця. Якщо доведеться відкласти черпак і по-справжньому взяти до рук автомат – рука не здригнеться, око не підведе! – стверджує Наталія.

Читайте також: «Кожен має дбати про наших захисників»

Схожі новини