Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У росії зупинили виробництво кораблів, - розвідка

  • 09.04.2022, 19:00
  • 843

Через брак іноземних деталей на заводах зупинили роботу, звільняють персонал, а терміни виконання контрактів зірвано

У росії зупинили виробництво кораблів, - розвідка
У росії зупинили виробництво кораблів, - розвідка

російські верфі зупиняють виробництво кораблів через брак іноземних деталей. На виробництвах не можуть виконати контракти з будівництва та забезпечити обслуговування військових кораблів. Також верфі мають скрутне фінансове становище.

Про це свідчать дані Головного управління розвідки Міноборони України.

Так, АТ «Восточная верфь», що у Владивостоку має державні замовлення на суму 35 млрд руб. Йдеться, зокрема, про будівництво та постачання двох морських танкерів, двох малих ракетних кораблів, двох пересувних морських причалів, ремонт та сервісне обслуговування кораблів та катерів різних типів.

Утім, у листі від міноборони рф йдеться про те, що на початок квітня усі роботи припинені через скрутне фінансове становище. На виробництві звільняють працівників, а терміни виконання контрактів зірвані. Підприємства готують до початку процедури банкрутства.

У іншому листі йдеться про тотальну нестачу іноземних компонентів для продовження робіт з будівництва військових кораблів та систем для них. Зокрема, у переліку деталей, яких не вистачає рашистам — рульові колонки, навігаційні комплекси, радіостанції.

Також відомо, що неможливо знайти російські або азійські замінники імпортних деталей.

На додачу зупинили виробництво порохових зарядів для морської артилерії. Причина та ж — нестача іноземних компонентів та відсутність російських аналогів.

Читайте також: Майже чверть російських військ в Україні недієздатні, — CNN

Фото з мережі

Схожі новини