Передплата 2024 «Добрий господар»

Слідчі Гаазького трибуналу вже збирають докази злочинів росії в Україні, – Зеленський

  • 16.03.2022, 13:35
  • 471

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан та слідча група Міжнародного кримінального суду вже прибули в Україну, аби зібрати докази про воєнні злочини рашистів та володимира путіна в Україні

Слідчі Гаазького трибуналу вже збирають докази злочинів росії в Україні, – Зеленський
Слідчі Гаазького трибуналу вже збирають докази злочинів росії в Україні, – Зеленський

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Ми активізуємо роботу, щоб притягнути окупантів до відповідальності. Має бути Міжнародний трибунал — і він буде. За все, що вони наробили проти України, проти наших людей, за кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави. Прокуратура України вже, правоохоронці вже почали цю роботу.

Важливим є й початок діяльності в Україні слідчої групи Міжнародного кримінального суду, яка разом із нашими правоохоронцями вже збирає всі докази, вже збирає факти воєнних злочинів загарбників на території нашої держави. Щоб ті отримали саме юридичну відповідь, законну і конкретну. Говорив сьогодні з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом. Він вже в Україні, вже почав працювати. Тож окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців", — наголосив президент.

Також зеленський констатував, що за 21 день повномасштабної війни російські війська завдали Україні у сотні разів більше руйнувань, аніж Донбасу за вісім років.

«Постраждали найбільше саме території Донбасу, прикордонних областей на російському напрямку, Київська область та Південь України. Постраждали найбільше саме ті території, про які російські пропагандисти завжди говорили як про місце проживання особливо близьких для Росії людей», — сказав президент України.

Читайте також: Сенат США підтримав визнання путіна воєнним злочинцем

Фото з мережі

Схожі новини