Передплата 2024 ВЗ

Рада Федерації РФ дозволила використання російських військ за кордоном

  • 22.02.2022, 18:45
  • 721

Рада Федерації Росії сьогодні, 22 лютого, дозволила використання російських військ за кордоном

Рада Федерації РФ дозволила використання російських військ за кордоном
Рада Федерації РФ дозволила використання російських військ за кордоном

Трансляція засідання велася на YouTube-каналі РФ. Телеканал «Дощ», журналісти якого стежили за засіданням, повідомляє, що рішення було ухвалено одноголосно.

Згідно з постановою Ради Федерації, чисельність російських військ, терміни їх перебування за кордоном та конкретні території визначатиме президент Росії.

Заступник міністра оборони Р Ф Микола Панков заявив на засіданні, що це пов'язано з тим, що ситуація в Донбасі загострюється і Росія повинна взяти жителів під свій захист.

«Рада Федерацій дала дозвіл на використання збройних сил РФ за межами кордонів Росії. Таке ж рішення Рада Федерацій прийняла 1 березня 2014, на основі звернення зрадника Януковича, для введення своїх військ в український Крим. І легітимізувала „зєльоних чєловєчків“. Зараз легітимізує „шахтьоров“ і „трактористов“, які начебто 8 років воювали на окупованому Донбасі з українською армією. Це війна. Тепер навпроти наших ЗСУ вже офіційно стоятимуть не „ополчєнци“, а орки, вбивці, регулярні війська російської федерації. На жаль, можемо прогнозувати загострення не лише на лінії зіткнення», — прокоментувала народна депутатка Ірина Геращенко.

Читайте також: На Донбасі зафіксували появу понад сотні одиниць військової техніки РФ

Фото: з сайту РадФед

Схожі новини