Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Цитати Андрея Шептицького змінили моє життя»

Надія Козак відкрила виставку плакатів, на яких цитати Митрополита

«Цитати Андрея Шептицького змінили моє життя»
«Цитати Андрея Шептицького змінили моє життя»

20 лютого у львівській кав’ярні-галереї графіки «Мазурек» відкрилася виставка плакатів відомої львівської графічної дизайнерки Надії Козак. На плакатах — цитати Митрополита Андрея Шептицького. Це вже третя особиста виставка Надії Козак.

Надія Козак
Надія Козак

Чому свою виставку присвятила Митрополиту, художниця розповіла журналістці «ВЗ»?

— Я надихнулася книгою «150 думок Митрополита Андрея Шептицького», — сказала Надія Козак. — Цитати з цієї книги змінили моє життя, створили певний спалах у моєму серці, який відкрив очі на загальну картину, розпалив іскру у моєму серці і дав натхнення до створення цієї виставки. Тож я вирішила транслювати це у своїх плакатах. Бо плакат — це як один зі способів комунікації зі суспільством. Я зрозуміла, наскільки величною є постать Андрея Шептицького — в історичному і культурному світлі, скільки у ньому було засіяно оцього доброго зерна — у його вчинках, словах і цитатах. Саме усе це мені хотілося донести і до молодого покоління, і до старшого.

— Ви сказали, що книга Андрея Шептицького змінила ваше життя. Яким чином?

— Мабуть, я стала більше любити людей, допомагати людям, стала людянішою і добродушнішою.

— Чому виставку відкрили у кав’ярні?

— Насамперед, через те, що це мистецька кав’ярня, яка проводить такі просвітницькі виставки, переважно виставки графіки. Чому не у галереї? Бо люди, відвідуючи кав’ярню, можуть довше перебувати тут. Навіть годину з горнятком запашної кави можна уважно роздивитися кожен плакат і, можливо, запам’ятати і взяти до серця якусь із цитати Митрополита.

— А яка ваша улюблена цитата Андрея Шептицького?

— Без любові життя нічого не варте.

Читайте також: «Молодь готова відірватися від телефонів і прийти до творчості»

Схожі новини