Передплата 2024 «Добрий господар»

Українці перемогли на Чемпіонаті Європи з боксу

  • 29.10.2021, 11:30
  • 511

Троє українських спортсменів здобули золоті медалі на Чемпіонаті Європи з боксу серед молоді

Як йдеться на сторінці Федерації боксу України, чемпіонат Європи відбувався з 15 до 23 жовтня у Чорногорії.

У змаганнях взяли участь боксери до 18 років. Серед 38 країн-учасниць українська збірна посіла друге загальнокомандне місце і здобула 14 медалей: три золоті, чотири срібні та сім бронзових.

У фіналах взяли участь семеро українців. Троє з них здобули «золото».

Кримський татарин із Мелітополя Айдер Абдураімов поборов Георгія Саджаї з Грузії. Айдер займається боксом вже 10 років. Для хлопця це вже четвертий чемпіонат Європи у житті. До цього Айдер брав участь у першостях континенту серед юнаків та юніорів. Так, у 2017 та 2020 роках був другим, у 2018-му — третім. Цього разу він став чемпіоном і отримав золото.

Фото Федерації боксу України
Фото Федерації боксу України

Кропивничанин Бозорбой Матякубов у фіналі переміг Франка Мартінеса з Іспанії. Хлопець другий рік поспіль виступав на молодіжній першості Європи. Однак минулого року завоював «бронзу». У майбутньому він планує виграти Чемпіонат України серед еліти та вдало виступити на Олімпійських іграх.

Харків’янка Вероніка Накота у фінальній битві поборола суперницю з Росії Анастасію Демурчян. Вероніка займається боксом лмше три роки. У 2020 році Вероніка стала чемпіонкою Європи серед юніорів у Болгарії.

Фото Федерації боксу України
Фото Федерації боксу України

Читайте також: На шаховому Мундіалі українки «бронзові»

Схожі новини