Передплата 2024 ВЗ

5 причин пробудження вночі

  • 10.10.2021, 19:55
  • 2 012

Стало відомо, чому люди прокидаються посеред ночі

Причини пробудження вночі передає 24 канал.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Хропіння

Хропіння завдає шкоди і коли хропите ви, і коли хтось поруч із вами. У першому випадку це більш небезпечно, адже може бути ознакою апное, при якому відбуваються затримки дихання під час сну. Якщо ви чи ваші рідні хроплять у сні, варто звернутись до лікаря для діагностики та розв'язання цієї проблеми.

Температура

Температура повітря теж неабияк впливає на якість сну. Національний фонд сну рекомендує підтримувати 16 — 19 градусів за Цельсієм. Ваша спальня має бути прохолодною та затишною. Високі температури провокують надмірну пітливість серед ночі, що неабияк порушує сон.

Дискомфорт

Важливо подбати про те, щоб постіль, подушка, ковдра та матрац були для вас зручними. Дискомфорт від цих речей часто змушує прокидатись серед ночі та неабияк впливає на ваш сон. Тому не економте на атрибутах для сну, адже ці інвестиції принесуть вам якісний та здоровий відпочинок.

Природа кличе

Хоча вода здатна покращити ваш сон, не варто перебільшувати із дозами. Немає гіршого, ніж прокинутись о 3 ночі із бажанням позбутись зайвої рідини. Це завдасть вам чималого дискомфорту, тому пийте воду до того, як плануєте лягати в ліжко.

Тривога або активний мозок

Стреси часто стають причиною розладів сну. Вони породжують тривогу та не дають мозку розслабитись. Постійний потік думок може змусити вас прокинутись між циклами сну і стати причиною безсоння.

Читайте також: Чому дефіцит вітаміну В12 — це дуже небезпечно

Схожі новини