Передплата 2024 ВЗ

А той «Джонсонюк» — справді бойовий гусак!

Іграшку, виготовлену у Вінниці, передали експрем'єру Великої Британії

Два роки тому вінницька майстриня Наталія Дремлюга зробила іграшку, схожу на експрем'єра Британії Бориса Джонсона. Пані Наталія розповіла, що купила в магазині кудлаті нитки і одразу помітила, що схожі на зачіску «Джонсонюка»… На таких «бойових гусаків» неабиякий попит. І ось цього року пані Наталії вдалося передати іграшку Борису Джонсону.

— Я давно хотіла передати свого гусака Борису Джонсону, — розповіла «ВЗ» пані Наталія. — Але не було такої можливос­ті. І ось знайома вінницька жур­налістка Арина Кантоністова розповіла, що зможе допомог­ти. У Лондоні працює її знайо­ма журналістка з Одеси, волон­терка, модель Вікторія Кіосе. Відвідує різні заходи, тож пе­редасть іграшку пану Борису…

Вікторія кілька разів прихо­дила на різні заходи, де мав бути Джонсон. Але коли туди приходила, їй казали: «А він по­їхав до Києва. Чого ви тут його шукаєте?». Одного разу це була зустріч з нашими поране­ними військовослужбовцями, іншого — зустріч українських і британських військових… Вони з тим «гусаком» усі фотографу­валися (усміхається. — Авт.).

Вікторія була засмуче­на. Ніяк не могла зустріти­ся з Джонсоном… І ось днями в Лондоні знову відбулася зу­стріч українських захисників та їхніх родин з політичною елітою Сполученого Королівства. І на цю зустріч, яка відбулася в од­ному з найпрестижніших при­ватних клубів Лондона, прий­шов Борис Джонсон! Зранку відкриваю Фейсбук і бачу ві­део, як Вікторія передає йому «бойового гусака…». Ми усі аж видихнули!

Я дивлюся відео, але англій­ської ж не знаю. Ніби усміха­ється, ніби міцно бере іграш­ку в руки. А що каже — нічого не розумію. Згадала радянський фільм «Іван Васильович змі­нює професію»: «Хорошо ин­турист говорит, только было бы хорошо узнать — о чем?» (усмі­хається. — Авт.). Вікторія ска­зала, що Джонсон був захопле­ний забавкою. Вигукнув: «Так! Дуже на мене схожий!». Назвав подарунок найоригінальнішим з тих, які йому будь-коли пре­зентували.

(Вікторія розповіла пану Джонсону історію про «лабо­раторію, в якій українці виро­щують бойових гусаків, аби вбивати росіян… Ці дурнуваті вигадки росіян і наштовхнули вінницьку майстриню на ство­рення авторської серії «бойо­вих гусаків». — Авт.).

— Ви багато таких іграшок зробили. Цього разу щось змінювали?

— Нічого не змінювала. Лише вишила на піджачку невелич­кий український прапорець. Таку ідею запропонувала одна моя замовниця. Тепер я усім «бойовим гусакам» вишиваю на лацкані піджака синьо-жов­тий прапорець.

Схожі новини