Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справу херсонської журналістки-колаборантки передали до суду

  • 25.07.2024, 11:15
  • 226

Справу колаборантки з Херсонщини, яка керувала медійною кампанією популяризації окупаційної влади, передали до суду

Фото: Центр журналістських розслідувань
Фото: Центр журналістських розслідувань

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки регіону за фактом колабораційної діяльності», — йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що 53-річна обвинувачена у червні 2022 року обійняла посаду так званого «заместителя директора» в окупаційному «Департаменте информационной политики Херсонской области». Після реорганізації «департаменту» — стала «и.о. заместителя министра информационной политики».

Зазначається, що на цій посаді жінка розробляла та контролювала своєчасність виконання нормативно-правових актів у підпорядкованих їй підрозділах. Відповідала за інформаційну політику та узгодження підготовлених підлеглими матеріалів для публікацій у медіа. Розробляла план кампанії популяризації серед населення окупаційних органів влади.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 53-річна Оксана Корінна, журналістка з Херсона, 22 травня заочно отримала від СБУ підозру в колабораційній діяльності. Корінну виключили через співпрацю з ворогом з Національної спілки журналістів України.

Мешканка Херсона добровільно перейшла на бік ворога. На початку червня 2022 року вона стала заступницею директора окупаційного департаменту інформаційної політики Херсонщини, який в серпні 2022 року загарбники реформували в «міністерство». Тоді ж Корінна стала в. о. заступника «міністра» інформаційної політики.

Перед звільненням Херсона Оксана Корінна переїхала до Генічеська, де продовжила працювати на ворога. Згодом окупанти знову реформували це відомство і тепер воно має назву «управление информационной политики Херсонской области». Корінна обіймає посаду в. о. заступника начальника цього управління. Останнє - незаконно зареєстроване в курортному селі Щасливцеве Генічеської громади.

Схожі новини