Що смачного приготувати з малини
- 12.09.2021, 20:30
- 854
З малиною, як виявилося, можна приготувати багато різних десертів, які навіть не потрібно випікати
Сирний смузі з малиною
/wz.lviv.ua/images/news/2021/09/malina2.jpg)
- 1 склянка малини
- 100 грамів кисломолочного сиру будь-якої жирності
- 0,5 склянки сметани або турецького йогурту
- Кілька чайних ложок цукру — за смаком
Приготувати цей смачний смузі дуже просто. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смакота! Такий смузі є прекрасним десертом, та ідеальним сніданком, адже в ньому багато корисного білка.
Трайфл (або англійський пиріг)
- 1,5 горнятка вершків жирністю 40%
- ¾ горнятка цукру
- 200 грамів кисломолочного сиру, крем-сиру або дитячого сирка з ваніліном
- 2 чайних ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка ванілі
- 300 грамів солодких сухарів (з пісочного печива, шоколадного печива)
- 300 грамів свіжої малини
- 2 столових ложки порошку какао
Вершки збийте з чвертю чашки цукру. В іншій тарілці перемішайте крем-сир, лимонний сік і залишок цукру (можна за допомогою блендера). Кілька ложок збитих вершків відставте, інші перемішайте з сирною масою. На дно великої склянки викладіть шар сухарів, потім шар малини, потім трохи сирної суміші, після чого посипте какао. Повторіть ще раз або два. Готовий десерт прикрасьте збитими вершками і посипте порошком какао. Накрийте десерт і поставте в холодильник хоча б на 5 годин.
Малиновий тірамісу
- 0,5 кг свіжої або замороженої малини
- 1,5 склянки білого цукру
- Третина склянки гарячої води
- Чверть склянки солодкого лікеру
- Півсклянки холодної води
- 4 яєчний жовтки
- 4 яєчних білки
- 300 грамів солодкого вершкового сиру або дитячого сирка з ваніліном
- 100 грамів шоколадної крихти
- 3 столових ложки подрібненого мигдалю або кешью
- 300 грамів бісквітного печива савоярді (на фото)
У середній тарілці перемішайте малину і 6 столових ложок цукру, відставте суміш. В іншій тарілці розчиніть склянку цукру в гарячій воді, потім додайте холодну воду і лікер, відставте в сторону. У третій тарілці збийте яєчні жовтки з 6 столовими ложками цукру (краще блендером або міксером), додайте крем-сир і добре перемішайте. За допомогою міксера, збийте яєчні білки, поступово додаючи 6 столових ложок цукру. З'єднайте білкову та жовткову масу. Бісквітне печиво вмочіть у воду з лікером, і викладіть печиво на дно великої круглої скляної форми. Потім викладіть шар малини, потім половину білкової маси, потім шар шоколадної крихти, потім залишок білкової маси. Останній шар — подрібнені горіхи. Форму накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте на ніч у холодильник. Десерт готовий!
Читайте також: Корисні солодощі: підбірка рецептів