Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що смачного приготувати з малини

  • 12.09.2021, 20:30
  • 752

З малиною, як виявилося, можна приготувати багато різних десертів, які навіть не потрібно випікати

Сирний смузі з малиною

Фото з мережі
Фото з мережі
  • 1 склянка малини
  • 100 грамів кисломолочного сиру будь-якої жирності
  • 0,5 склянки сметани або турецького йогурту
  • Кілька чайних ложок цукру — за смаком

Приготувати цей смачний смузі дуже просто. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смакота! Такий смузі є прекрасним десертом, та ідеальним сніданком, адже в ньому багато корисного білка.

Трайфл (або англійський пиріг)

Фото з мережі
Фото з мережі

  • 1,5 горнятка вершків жирністю 40%
  • ¾ горнятка цукру
  • 200 грамів кисломолочного сиру, крем-сиру або дитячого сирка з ваніліном
  • 2 чайних ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 300 грамів солодких сухарів (з пісочного печива, шоколадного печива)
  • 300 грамів свіжої малини
  • 2 столових ложки порошку какао

Вершки збийте з чвертю чашки цукру. В іншій тарілці перемішайте крем-сир, лимонний сік і залишок цукру (можна за допомогою блендера). Кілька ложок збитих вершків відставте, інші перемішайте з сирною масою. На дно великої склянки викладіть шар сухарів, потім шар малини, потім трохи сирної суміші, після чого посипте какао. Повторіть ще раз або два. Готовий десерт прикрасьте збитими вершками і посипте порошком какао. Накрийте десерт і поставте в холодильник хоча б на 5 годин.

Малиновий тірамісу

Фото з мережі
Фото з мережі

  • 0,5 кг свіжої або замороженої малини
  • 1,5 склянки білого цукру
  • Третина склянки гарячої води
  • Чверть склянки солодкого лікеру
  • Півсклянки холодної води
  • 4 яєчний жовтки
  • 4 яєчних білки
  • 300 грамів солодкого вершкового сиру або дитячого сирка з ваніліном
  • 100 грамів шоколадної крихти
  • 3 столових ложки подрібненого мигдалю або кешью
  • 300 грамів бісквітного печива савоярді (на фото)

У середній тарілці перемішайте малину і 6 столових ложок цукру, відставте суміш. В іншій тарілці розчиніть склянку цукру в гарячій воді, потім додайте холодну воду і лікер, відставте в сторону. У третій тарілці збийте яєчні жовтки з 6 столовими ложками цукру (краще блендером або міксером), додайте крем-сир і добре перемішайте. За допомогою міксера, збийте яєчні білки, поступово додаючи 6 столових ложок цукру. З'єднайте білкову та жовткову масу. Бісквітне печиво вмочіть у воду з лікером, і викладіть печиво на дно великої круглої скляної форми. Потім викладіть шар малини, потім половину білкової маси, потім шар шоколадної крихти, потім залишок білкової маси. Останній шар — подрібнені горіхи. Форму накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте на ніч у холодильник. Десерт готовий!

Читайте також: Корисні солодощі: підбірка рецептів

Схожі новини