Передплата 2024 ВЗ

Як правильно варити гречку

  • 22.07.2021, 20:30
  • 16.1K

Про корисні властивості гречки знають всі. У народі її називають «царицею круп» - і не дарма. У гречці міститься максимальна кількість корисних мікроелементів. Кальцій, магній, йод, залізо — це ще не весь перелік речовин, які є у цій крупі. Але як же ж варити її так,щоб було не тільки поживно, але і смачно?

Як варити гречку на воді?

1. Перебери крупу, а потім промий її кілька разів. Коли вода стане прозорою, то можна братися безпосередньо за приготування. Обсмаж її пару хвилин на сухій сковороді і ретельно перемішай.

2. Потім висип її в підсолену воду. Пам’ятай, що пропорція гречки і води 1: 2. Тобто, на 1 склянку гречки потрібно 2 склянки води і так далі.

3. Далі дочекайся, поки вода закипить, прибери пінку шумівкою. Зменш вогонь і вари гречку під кришкою 15−20 хвилин. Перевірити готовність страви просто: проведи ложкою по дну. Відсутність там води — ознака, що посудину пора знімати з плити.

4. Останній штрих: додай вершкове масло. Так каша вийде ніжною і апетитною. І дай їй настоятися близько 20 хвилин. Вітаємо! Ти впоралася із завданням. Тепер ти знаєш як варити гречку.

Як варити гречану кашу на молоці?

1. Спочатку перебери гречку. Потім постав сковорідку на вогонь, розігрій і висип туди гречку, обсмажуй приблизно 3 хвилини.

2. Постав каструлю з водою на вогонь, посоли і доведи до кипіння. Коли вода закипить, додай обсмажену гречану крупу і вари приблизно 20 хвилин.

3. Коли закінчиться процес варіння, гречка вбере всю воду, додай туди вершкове масло і вимикай вогонь.

4. Розклади кашу по тарілках і залий гарячим кип’яченим молоком, посип цукром. Гречана каша з молоком готова! Ця страва дуже поживна і корисна. Поклади в тарілку мед або фрукти, якщо любиш. Так гречка стане ще смачнішою.

Корисні поради та рекомендації

  • На етапі варіння гречкиможна додати рослинне масло для аромату і ніжної консистенції.
  • Також є варіант для профі. Звари крупу за півтори години до приходу гостей, загорни в теплу тканину і постав там, де тепло. А потім подавай з молоком або вершковим маслом.
  • Під час варіння не відкривай кришку. Це може збити температурний режим.
  • Маєш мультиварку, але там немає режиму «Гречка»? Не впадай у відчай. Режим «Рис» також підійде.
  • Вибирай посудину з товстим дном. Так гречка звариться краще через потрібну кількість пари.
  • Пам’ятай, що гречку на молоці потрібно варити приблизно на 15 хвилин довше. Також можна зварити гречку на воді, а молоко додати вже потім.

Читайте також: Із чим не можна поєднувати гречку

Схожі новини