Передплата 2025 «Добра кухня»

Гречаники з грибами: смачна альтернатива м’ясним котлетам

Ароматні, рум’яні та ситні - гречаники з грибами стануть чудовим доповненням до вашого столу. Завдяки поєднанню лісових грибів, обсмаженої цибулі та пряних квашених огірків вони набувають насиченого смаку. Готуйте їх просто і швидко, а подавати можна як самостійну страву або з улюбленим соусом!

Гречаники з грибами
Гречаники з грибами

350 г гречки, 1 ріпчаста цибулина, 150 г лісових грибів (розморожених), борошно, 2 квашені огірки, олія, сіль і перець.

Залити гречку 700 мл окропу, посо­лити і зварити, вона має добре розвари­тися.

Цибулю посікти й обсмажити на олії 4−5 хв. Додати нарізані невеликими шматочками гриби, смажити ще 5 хв, помішуючи. Огірки нарізати дрібними кубиками.

Гречку, цибулю з грибами й огірки пе­ремішати у глибокій мисці, поперчити, додати стільки пшеничного борошна, щоб вийшло тісто густе, але не перебор­щити. Дати тісту постояти 30−60 хв.

Розігріти олію у великій пательні з товстим дном. Столовою ложкою викла­дати гречану масу, залишаючи між кот­летами кілька сантиметрів. Смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків. Подавати теплими, із кваше­ними огірками.

Для приготування котлет підійдуть і печериці, свіжі чи заморожені. Тоді масу варто приправити чайною ложкою меле­них білих сушених грибів — для аромату.