Передплата 2024 ВЗ

Із чим не можна поєднувати гречку

  • 16.07.2021, 20:35
  • 17.9K

Гречку варто періодично додавати до свого раціону, адже вона смачна, ситна і дуже корисна. Але є продукти, з якими не варто поєднувати цей гарнір

Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла Коментарям, чим корисна ця крупа і поєднання з якими продуктами буде шкідливим.

Спеціаліст зазначила, що у складі гречки багато вітамінів, клітковини й інших цінних мікроелементів, зокрема калію, магнію, заліза і кальцію. Цей продукт дає відчуття ситості, покращує травлення, тому його додають у більшість дієт, спрямованих на лікування та профілактику різних захворювань. Але в поєднанні з певними продуктами цей гарнір може нашкодити здоров'ю.

Лікар зазначає, що не варто регулярно їсти одну гречку, особливо це стосується тих, хто хоче швидко схуднути. Річ у тому, що продукт може спровокувати метеоризм і підвищене газоутворення.

Читайте також: Гречана, вівсяна, пшоняна: чим корисні найпопулярніші каші

Якщо у вас є проблеми із шлунково-кишковим трактом, гречку не варто вживати разом із м'ясними напівфабрикатами (сосисками, сардельками, ковбасами), а також із жирною рибою.

Це може стати причиною бродіння і відчуття тяжкості у шлунку.

Крім того, Бочарова зазначає, що крупу небажано просто заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.

Схожі новини