Передплата 2024 ВЗ

Швейцарія обіграла Францію та вийшла до 1/4 фіналу Євро-2020

  • 29.06.2021, 08:35
  • 580

Збірна Швейцарії у драматичному матчі Чемпіонату Європи з футболу обіграла французів та стала шостим учасником чвертьфіналів

У грі 1/8 фіналу 28 червня у Бухаресті швейцарці переграли у серії післяматчевих пенальті з рахунком 5:4 чинних чемпіонів світу — збірну Франції. Основний та додатковий час гри завершився з рахунком 3:3.

Перший тайм минув кепсько для французів. В атаці мало що виходило, а Швейцарія добре комбінувала і була небезпечною. У Франції було пару ударів від Адрієна Рабьо, але й ті повз ворота. Швейцарія провела стартові 45 хвилин більш зібрано і забила логічний гол. На 15-й хвилині після навісу з флангу Харіс Сеферович пробив ударом головою прямо під штангу — 1:0.

На старті другого тайму Швейцарія знову атакувала. Рікардо Родрігес з 11-ти метрів не зумів переграти Уго Льоріса, і Франція реабілітувалася. Французи відразу побігли вперед і з 57 по 59 хвилину забили два голи. Обидва рази відзначився Карім Бензема.

На 75-й хвилині красень-гол оформив Поль Погба ударом із-за меж штрафного майданчика у верхній кут воріт — 3:1.

Читайте також: Вперше в історії: Україна вийшла у плей-оф Євро-2020

Утім Швейцарія не збиралася здаватися. На 81-й знВперше в історії: Україна вийшла у плей-оф Євро-2020ову після навісу з флангу Сеферович ударом головою скоротив розрив у рахунку — 3:2. На 84-й хвилині Маріо Гавранович забиває третій гол у ворота збірної Франції, але робить це з положення поза грою і рахунок залишився — 3:2. На 90-й хвилині Гавранович таки забиває, і цього разу «чистий» гол. Гавранович з лінії штрафного майданичка пробив у кут воріт Льоріса — 3:3.

В останні хвилин гри після удару Кінгслі Комана м`яч влучив у поперечку воріт Швейцарії, а Мехмеді ледве не вибіг сам на сам з Льорісом. Однак попереду були два екстратайми по 15-ть хвилин, які завершилися без голів, та серія післяматчевих пенальті. 11-метрові удари пішли у Швейцарії, які виграли з рахунком 5:4. Вирішальний пенальті у французів не забив Кіліан Мбаппе.

У ¼ фіналу Швейцарія гратиме з Іспанією.

Схожі новини