Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Миколаївщині на протести виступили військові СЗЧ-шники, — «Суспільне»

  • 04.10.2024, 09:15
  • 534

У Вознесенську на Миколаївщині близько сотні військових 123 бригади ТрО протестували, за їхніми словами, через недостатню підготовку та нестачу озброєння. Усі вони самовільно залишили військову частину на Донеччині, відмовившись виконувати бойове завдання

Фото: Суспільне Миколаїв
Фото: Суспільне Миколаїв

Як заявив командир взводу Сергій, наявного озброєння недостатньо для участі в бойових діях у Донецькій області.

«Я неодноразово звертався, навіть на свою ділянку, за яку відповідав я. Просив надати ПКМи, кулемети. Мені відповіли, що в нас немає, ми не можемо надати. А далі Донбас, а з чим?» — стверджує Сергій.

Водночас начальник управління морально-психологічного забезпечення сил ТрО Олександр Пухальський, який був на мітингу, заявив, що зброєю та військовою технікою підрозділ повністю укомплектований. Він попередив, що СЗЧ передбачає кримінальну відповідальність.

«Кримінальним кодексом передбачено, що у військового є три дні, [щоб повернутись до частини]. Умовно це дисциплінарна відповідальність. На четвертий день у діях військовослужбовця вбачаються ознаки кримінального правопорушення», — пояснив Пухальський.

«Суспільне» зазначає, що представник Військової служби правопорядку, який зустрівся з протестувальниками, відмовився коментувати ситуацію.

123 бригада та регіональне управління Сил територіальної оборони «Південь» публічно ніяк не коментували ситуацію.

Схожі новини