Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» від «Олександрії» ще не програвав

У п’ятницю, 4 жовтня, «Карпати» в рамках 9-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Україна» прийматимуть аутсайдера чемпіонату «Інгулець» (початок о 18.00 год). А в суботу «Рух» в гостях зустрінеться з одним із лідерів «Олександрією» (початок о 15.30 год)

Момент матчу «Олександрії» та «Руху», який відбувся 4 травня цього року в Олександрії. З м’ячем воротар рухівців Дмитро Ледвій. Фото upl.ua
Момент матчу «Олександрії» та «Руху», який відбувся 4 травня цього року в Олександрії. З м’ячем воротар рухівців Дмитро Ледвій. Фото upl.ua

«Карпати» та «Інгулець» проведуть свій дебютний матч в УПЛ, а раніше двічі зустрічалися лише у першій лізі. Перша гра суперників відбулася 19 квітня цього року у Львові. Тоді гості перемогли «зелено-білих» з рахунком 2:1. У складі «червоно-жовтих» відзначилися Олександр Козак та Ярослав Богунов, а в «зелено-білих» — Ян Костенко. Матч-відповідь у Петрово пройшов 24 травня і теж завершився перемогою «Інгульця» з рахунком 2:1. У цій грі голи забивали Артем Сітало, Сергій Панасенко — у господарів поля та Максим Чех — у гостей.

«Зелено-білі» в минулому турі чемпіонату вдома поступилися «Поліссю» з рахунком 1:3 і залишилися на 10-му місці в турнірній таблиці. Гольова серія «Карпат» триває в УПЛ 7 ігор — десять голів. Відбув дискваліфікацію і готовий повернутися в центр оборони Володимир Адамюк. Ювілейний, 10-й, гол в УПЛ може забити Денис Мірошниченко, який відзначився в минулому турі з «Поліссям». З особливими емоціями готується до гри головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко, який в минулому сезоні очолював саме «Інгулець», вивівши команду до УПЛ.

У попередній грі «Інгулець» в гостях зазнав поразки від «Оболоні» і зайняв місце «пивоварів» на дні турнірної таблиці. Підопічні Василя Кобіна з початку чемпіонату вимушено усі матчі проводять в статусі гостей. Загалом безвиграшна серія «Інгульця» продовжується в УПЛ вже 9 ігор: чотири нічиї та п’ять поразок і до повторення клубного рекорду ще один матч. Нагадаємо, що «Карпати» та «Інгулець» у травні цього року здобули путівки до УПЛ. Замість Владислава Лупашка «Інгулець» очолив Василь Кобін. До речі, Кобін біля керма різних клубів в гостях в УПЛ ще не перемагав — у 21-му матчі: 9 нічиїх та 12 поразок.

В УПЛ «Рух» зіграв вже сім матчів проти «Олександрії» і ще жодного разу не програвав: одна перемога рухівців та шість ігор завершилися внічию. Востаннє «містяни» приймали «Рух» 4 травня цього року і цей поєдинок завершився внічию з рахунком 2:2. В господарів поля дубль оформив Микола Михайленко, а в гостей відзначилися Євгеній Пастух та Богдан Слюбик. Загалом нічийна серія «Олександрії» в матчах з «Рухом» триває в УПЛ 5 (!) ігор.

У попередньому турі рухівці вдома зіграли внічию з «Колосом» з рахунком 0:0 і перебувають на шостому місці в турнірній таблиці. Загалом попередні три матчі рухівців в УПЛ завершувалися з однаковим рахунком 0:0. «Рух» не пропускає голів в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу 450-ти хвилин. Разом з тим, безгольовий серіал «жовто-чорних» триває 299 хвилин. Нічийна ж серія підопічних Віталія Пономарьова нараховує три гри і до повторення клубного рекорду ще одна «мирова».

Щодо «Олександрії», то в минулому турі підопічні Руслана Ротаня здобули гостьову перемогу над «Кривбасом» і перебувають на 2-му місці. Перед грою з «Рухом» безпрограшна серія «Олександрії» триває в УПЛ вже 12 (!) ігор: вісім перемог та чотири нічиї. Переможний же домашній серіал «містян» продовжується чотири гри.

Схожі новини